Här hittar du länkar till alla sorters spel och lekar, från kortspel till levande rollspel. Not: Sport och idrott har en egen kategori.
Länkar med specifikt innehåll, vilket passar i underliggande kataloger ska läggas där. Här läggs bara länkar av mer allmän, ospecificerad karaktär.
En kategori för olika sorters spelautomater som t.ex. flipperspel, arkadspel, enarmade banditer och även jukeboxar.
Ett brädspel är ett spel som spelas med pjäser eller små markörer på en spelplan, en något så när flat yta, papper eller karta. Denna är vanligtvis av trä, papper eller kartong och som definierar spelarean. Spelet involverar vanligtvis pjäser som flyttas runt på ytan. För vissa brädspel, så består spelplanen av delar som sätts ihop, ibland på olika sätt vid start av spelet eller förändras under spelets gång. Denna generella beskrivning innebär att dessa spel kräver en spelyta, ofta ovanpå ett bord och vanligtvis inomhus. De tenderar att snarare vara intellektuellt utmanande spel än att kräva fysisk aktivitet eller smidighet.
Länkar med specifikt innehåll, vilket passar i underliggande kataloger ska läggas där. Här läggs bara länkar av mer allmän, ospecificerad karaktär.
Den här kategorin är till för freningswebbplatser med information om flera olika slags spel eller föreningsverksamhet inom flera olika slags spel.
Den här kategorin är till för föreningswebbplatser med information om flera olika slags spel eller föreningsverksamhet inom flera olika slags spel.
I denna kategori samlas sajter om hasardspel, kasinon, lotterier, vadslagning, spel på hästar, fotboll m.m.
Läs förhållningsreglerna i Gambling Guidelines innan du skickar in en länk.
Denna kategori är till för spel som måste och endast kan spelas via internet. Om sajten är om ett multispelar-spel som måste spelas via en sajt på internet hör den hemma här. Det gäller både sidor som hör till spelservrar och sådana som handlar om så kallade klaner (grupper), vilka spelar nätverksspel tillsammans. Är spelet browserbaserat, dvs du måste köra en browser, så läggs den i stället i underkategorin: World/Svenska/Spel/Internet/Webb
Sidor med länkar till olika slags tävlingar på internet läggs inte här utan på: http://dmoz.org/World/Svenska/Datorer/Internet/WWW/Gratistjänster/

För spel som kräver att man registrerar ett konto för att spela och/eller se innehållet på sajten gäller följande: Var snäll och skapa ett konto för DMOZ-redaktörer, och ange användarnamn och lösenord när du föreslår webbplatsen, i rutan för beskrivning. Exempel: [Användarnamn: dmoz, lösenord: asdf1234]. Detta kommer naturligtvis inte att hamna i beskrivningen som listas i katalogen! Om vi inte får ett användarkonto så finns det inga garantier för att webbplatsen någonsin kommer att granskas.

Sajter för spelkonvent eller fankonvent med högt relevans för spel. Spel i dett sammanhang är: rollspel, lajv, miniatyrer, brädspel eller kortspel.
Svenska sajter som handlar om korsord i alla dess former.
Alla slags kortspel. Även kortspel med speciallekar. Sidor om spel med standardkortlekar, t ex bridge och vira, ska läggas i underkategori.
Miniatyrspel (ibland kallat krigsspel) handlar om strategiska simulerade slag med skalfigurer. Denna kategori täcker också om sajter som handlar om att måla figurerna, skapa spelplaner och tillverkare av spel och miniatyrer.
Spel som spelas med hjälp av papper och penna. Klassiker som Sänka fartyg och Luffarschack passar in här. Är spelet webbaserat (t ex Java), så ska länken ligga under http://dmoz.org/World/Svenska/Spel/Internet/Webb/
Spel där de deltagande spelarna skickar sina drag via posten.
Rollspel är spel där man ikläder sig en roll och spelar den i form av en interaktiv teater. De kan antingen vara bordsrollspel som man spelar sittande runt ett bord eller vara lajv (levande rollspel) där man anstränger sig för att se ut och röra sig som sin rollfigur.
Butiker som säljer rollspel ska listas i: http://dmoz.org/World/Svenska/Webbutiker/Leksaker_och_spel/Spel
Spel som spelas uteslutande med hjälp av tärningar, t.ex. Yatzy. OBS! Webbaserade spel ska vara under World/Svenska/Spel/Internet/Webb Detta gäller t ex Yatzy som ett javaspel.
Spel och lekar utomhus. Dock klassas vissa som sport, t ex krocket, boule och varpa. Dessa finns som länkar under katalogen.
Företag som utvecklar spel av alla slag.
Videospel-kategorin ska bara innehålla platformsoberoende sidor relaterade till videospel i allmänhet eller sidor som inte passar in i existerande underkategorier.
Sidor som är relaterade till individuella spel eller serier skall skickas till lämplig underkategori. Endast sidor med text på svenska får skickas hit. Är din site på engelska så skicka den till motsvarande kategori på engelska under http://dmoz.org/Games/Video_Games/