Folkdans, eller gammaldans, förknippas kanske mest med folkdanslag kring midsommarstången, men faktum är att folkdansen är en stor folkrörelse i Sverige med tusentals utövare i olika åldrar. Observera att du bara hittar webbplatser om svensk folkdans i denna kategori. Folkdans från andra länder listas i andra kategorier under World/Svenska/Kultur/Scenkonst/Dans.
Orientalisk dans är baserad på traditioner från Mellanöstern och Nordafrika. I denna kategori listas bland annat grupper som framför folkdans från denna region och webbplatser om magdans.
Webbplatser med anknytning till dansen salsa. Föreningar, showgrupper, dansskolor mm.
Webbplatser med inrikting på Lindy Hop och annan swingrelaterad dans, t ex charleston och balboa. I danssamanhang i Sverige används oftast namnen swing, Lindy Hop och jitterbug synonymt. Observera dock att jitterbug, i motsats till vad namnet antyder, skiljer sig väldigt mycket från bugg som har en egen kategori.
Webbplatser med anknytning till dansen tango och dess utövare. Argentinsk tango och finsk tango listas här, medan tiodans-tango (eller ballroom-tango) listas i World: Svenska: Kultur: Scenkonst: Dans.