Webbplatser om olika sorters BBS:er, (Bullentin Board Systems, elektroniska anslagstavlor). Denna kategori täcker olika former av BBSer, från enkla, uppringda menysystem till KOM-system över telnet.
Här listas endast webbplatser på svenska. Engelska webbplatser ska skickas till Computers: Bulletin Board Systems.
FidoNet är ett nätverk för privat post och publika konferenser som sprids till över 30000 system (och många fler användare) över hela världen. Det grundades i början av 80-talet. Posten sprids mellan olika BBSer (Bulletin Board Systems) där användarna kan läsa och skriva inlägg i de allmänna debatterna. Det finns även möjlighet att vara med som privatperson, så att man kan få hem posten till sig själv utan att behöva logga in på någon BBS.
Ett webbforum är en skriptdriven webbanslagstavla med diskussioner. Diskussiondeltagarna kan vara anonyma, de ämnen som diskuteras är viktigare än själva gruppen av människor som diskuterar.
Forum som listas här måste vara aktiva, det måste ha förekommit aktivitet i forumet samma vecka som vi granskar anmälningen.

Webbforum som handlar om specifika ämnesområden hör förmodligen hemma någon annanstans i katalogen, under respektive ämnesområde. Skicka in den dit i stället.

Webbforum som man kan bli medlem i och som har en tydlig gruppidentitet, där man lär känna varandra och umgås över nätet på ett personligt sätt passar förmodligen bättre i World/Svenska/Datorer/Internet/Cyberrymden/Internetsamhällen.