Om allt och inget. Det enda kravet är att sidorna är på svenska.
Inga webbplatser listas på denna nivå! Skicka alla länkar till den underkategori där de passar bäst.
Omfattar allt som har anknytning till datorer, datorprogram, Internet, operativsystem m.m.
Här listas endast webbplatser på svenska. Engelska webbplatser ska skickas till Computers: Bulletin Board Systems.
Om hälso- och sjukvård. Sjukhus, läkare, landsting, hälsoinformation o.d.
Här listas webbplatser som informerar om hälso- och sjukvård, exempelvis information om sjukhus, läkare, landsting. Webbplatser som säljer eller marknadsför produkter ska istället skickas till World/Svenska/Webbutiker/Hälso-_och_friskvård eller World/Svenska/Näringsliv.
Om hus och hem samt kringliggande områden som t.ex. familjen, trädgård, barn, recept, ekonomi...
Cateringfirmor listas inte här. De listas i sin hemkommuns kategori under World/Svenska/Regionalt/Europa/Sverige. Skickar du in en cateringfirma till den här kategorin så kommer det att ta mycket längre tid innan den listas.
Om olika kulturyttringar som t.ex. litteratur, poesi, musik, dans o.d. Kategorin är inte begränsad till "finkultur" utan täcker även områden som film, TV, tecknade serier, radio o.d.
I den här kategorin listas länkar till webbplatser för människor som är kända för sitt engagemang i fler än en kulturyttring. Om en kulturpersonlighet till exempel är berömd nästan uteslutande för sin gärning som målare listas webbplatser om henne i World/Svenska/Kultur/Bildkonst/Konstnärer, men (exempelvis) en känd poet som också är verksam som målare och tonsättare hör hemma i denna kategori.

Länkarnas titlar ska ha formen Efternamn, Förnamn.

I denna kategori och dess underkategorier finns länkar till svenskspråkiga webbplatser med anknytning till företag, arbetsmarknad och näringsliv.
Skicka inte in länkar till toppkategorin World/Svenska/Näringsliv utan försök att hitta den mest specifika underkategorin för din länk.

Företag med anknytning till en ort kan ofta listas både i Näringsliv och i rätt underkategori av World/Svenska/Regionalt/Europa/Sverige. Se alltid till att hitta den mest specifika underkategorin för din webbplats; länken kan få vänta på granskning i många månader extra om den skickas till fel kategori.
Om olika fritidsaktiviteter som inte är sport, spel eller kultur. t.ex. hobbies, aktiviteter, tidsfördriv, samlande m.m.
Vänligen anmäl din webbplats i lämplig underkategori. Om du placerar den korrekt kommer den att godkännas snabbare.
Nyhetswebbplatser som erbjuder material som uppdateras regelbundet. Detta inkluderar även mer djupgående analyser av aktuella händelser.
Denna kategori är endast till för webbplatser för dagstidningar, d.v.s. dagligen utkommande tidningar som publiceras på papper.
Arkiv, ordlistor, almanackor o.d.
Följande typer av webbplatser kommer INTE att listas här: 1) Webbplatser som inte besvarar frågor över Internet. 2) Sökmotorer, länksidor eller datoriserade svarsfunktioner. 3) Webbplatser som erbjuder betaltjänster. Sådana webbplatser hör förmodligen hemma i World/Svenska/Näringsliv. 4) Webbplatser där bara en person svarar. (Alla är vi experter på något och vi kan inte lista alla era webbplatser här!) Så vad LISTAR vi här egentligen? Jo, webbplatser som 1) drivs av en grupp experter. 2) låter allmänheten ställa frågor gratis. 3) Svarar på webben så att alla kan ta del av frågor och svar. (Svaren får inte enbart ges via e-post.)
Denna kategori är för länkar som är av regionalt intresse, t.ex. en speciell ort eller landsända.
Det viktiga när man anmäler länkar under World/Svenska/Regionalt är att man skickar dem till rätt geografisk kategori. Mindre företag, skolor, föreningar o.s.v. ska alltid till en kommun. Försök hitta rätt underkategori i kommunen om det finns några. Distriktsorganisationer och webbplatser som täcker ett större geografiskt område listas i ett län eller under en region. Orter utanför Sverige och Svenskfinland har vanligen inte en egen kategori, då listas länken direkt under respektive land.
Samhällskategorin täcker mänsklig interaktion i alla dess former. Från sexualitet till religion, från politik till förhållanden - om det på något sätt handlar om människor som kommer i kontakt med varandra så är detta kategorin. Not: Även personliga hemsidor hör hemma här.
Om organisationen är inriktad på något specifikt område t.ex. bilar, politik eller orientering bör den läggas i passande kategori och inte här.
Här hittar du länkar till alla sorters spel och lekar, från kortspel till levande rollspel. Not: Sport och idrott har en egen kategori.
Länkar med specifikt innehåll, vilket passar i underliggande kataloger ska läggas där. Här läggs bara länkar av mer allmän, ospecificerad karaktär.
Olika former av sport och idrott. Från sprinterlöpning och ishockey till fäktning och rodd.
Vänligen anmäl sajten i rätt underkategori annars kommer det bara ta längre tid innan den blir listad.
Om alla olika sorters vetenskap, från astronomi till atomfysik.
Kategorin Webbutiker innehåller webbplatser vars huvudsakliga syfte är att ge kunder möjlighet att beställa varor och tjänster över Internet. Typiska exempel är:
 • Onlinesystem med kundvagnar som låter kunden beställa direkt över webben
 • Onlinesystem med kundvagnar som låter kunden skapa en orderblankett som kan skickas till handelsmannen med posten eller via fax
 • Enkla produktkataloger med priser som kunden kan beställa ur brevledes eller på telefon.
Följ de här anvisningarna så kan vi utvärdera och lägga till din webbplats så snart som möjligt.

 • Leta rätt på den lämpligaste underkategorin för din webbplats. Det är sällsynt att vi listar samma webbplats på fler än ett ställe.
 • Skicka in adressen till din webbplats ingångssida. I regel listar vi inte länkar som går djupare ned än så i Webbutiker.
 • Webbplatsens titel ska i normalfallet vara namnet på företaget. Undantag kan förekomma, exempelvis i de fall det är en privatperson som står bakom webbutiken.
 • Beskriv kort (högst 25 ord) webbplatsens nuvarande innehåll, alltså inte vad den planeras innehålla i framtiden
 • Skriv neutralt, utan att använda ord som jag, vi, min, vår, och utan att använda marknadsföringsklyschor (Den bästa sajten!, Måste kollas in!, Oslagbart billiga varor! osv.) Marknadsföringsklyschor kommer att avlägsnas.
 • Webbplatser som speglar andra sidor eller som skickar användaren vidare till andra sidor kommer inte att listas. Vi kommer bara att lista huvudwebbplatsen.
 • Vi listar inte webbplatser vars huvudsyfte är att ge innehavaren provision på att folk köper saker via länkar på sidorna.
 • Enskilda distributörer för sk. pyramidförsäljning eller"Multi-Level Marketing" listas inte i Open Directory Project. Inskickade länkar till sådana webbplatser kommer att raderas.
 • Webbplatser som framför allt är annonssidor för lokala butiker och inte erbjuder postorder eller webbförsäljning från sidan ska skickas in till respektive ort i kategorin Regionalt/.

mer information (endast redaktörer)