Verkkokaupat-luokka sisältää sivustoja, joiden ensisijainen tarkoitus on tarjota kuluttajalle mahdollisuus valita tai hankkia Internetin välityksellä tavaroita tai palveluita. Esimerkkejä hyväksytyistä sivustolajeista: - automaattinen tilausjärjestelmä, jossa tilaus tehdään täysin Internetin välityksellä. - käyttäjä muodostaa tilauslomakkeen sivustossa ja lähettää lomakkeen (sähkö)postitse tai faksilla. - tuotehakemisto hintoineen ja tilaus tapahtuu (sähkö)postitse tai puhelimella.
Ehdota linkki oman alansa alaluokkaan, jos sellainen on olemassa. Ehdota vain yhteen luokkaan, ei useisiin luokkiin. Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Kuvaus saa olla enintään 25 sanaa pitkä, eikä siinä saa käyttää mainoskieltä. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta. Väärinkäytökset, kuten hakemiston spammaaminen, voivat johtaa siihen, että linkki poistetaan kokonaan hakemistosta.
Verkkokaupat, jotka myyvät antiikkia tai keräilyesineitä.
Huutokaupat-luokka sisältää sivustoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden osallistua huutokauppaan internetin välityksellä. Osallistumiseksi tulkitaan esimerkiksi mahdollisuus tutustua huutokauppaluetteloon tai tehdä sitovia tarjouksia kohteista. Lisäksi luokkaan hyväksytään sivustoja, jotka liittyvät kiinteästi nettihuutokauppojen toimintaan. Huom. Huutokaupaksi tulkitaan palvelu, jossa myytävällä kohteella ei ole lähtöhinnan tai hintavarauksen ohella muuta kiinteää hintaa, vaan kohteen lopullinen hinta määräytyy tarjousten perusteella. Mikäli verkkopalvelu ei sisällä mahdollisuutta verkon kautta tapahtuviin toimintoihin, kuuluu se jonkun muun luokan, kuten yritysten kotisivut alaisuuteen. Jos et ole varma mihin luokkaan ehdottamasi sivu kuuluu, voit jättää hakemuksen tähän luokkaan jolloin toimittaja siirtää sen sopivaan luokkaan.
Ehdota tähän luokkaan ainoastaan linkkejä suomenkielisille sivuille suomenkielisin kuvauksin. Kuvaus saa olla enintään 25 sanaa pitkä, eikä siinä saa käyttää mainoskieltä. Luokan toimittajilla on oikeus muokata ja lyhentää kuvausta tai jättää linkki kokonaan julkaisematta. Väärinkäytökset, kuten hakemiston spammaaminen, voivat johtaa siihen, että linkki poistetaan kokonaan hakemistosta.
Kirjat, lehdet, kalenterit ja elektroniset julkaisut ovat tässä luokassa.
Verkkokaupat, jotka myyvät käsityötuotteita tai -tarvikkeita.
Verkkokaupat, jotka myyvät sormuksia, rannerenkaita, korvakoruja, riipuksia, ketjuja ja muita koruja.
Verkkokaupat, jotka myyvät kodin ja puutarhan tuotteita
Digitaalikamerat, puhelimet, faksit ja tietokoneet sekä muuta viihde-elektroniikkaa. Verkkokauppoja, jotka tarjoavat pääasiassa jonkinlaista kulutuselektroniikkaa.
Kuvalliseen ilmaisuun liittyvien tuotteiden verkkokauppoja. Esimerkkejä myytävistä tuotteista: valokuvat, maalaukset, piirrokset. Tuotteet voivat olla myös tarvikkeita, joita käytetään kuvien tekemiseen.
Vauvoille tai lapsille tarkoitettujen tuotteiden verkkokauppoja. Tuotteet voivat olla myös tarkoitettu aikuisille avuksi lastenhoitoon tai vaikkapa odottavalle äidille.
Tässä luokassa listataan leluja tai pelejä myyviä verkkokauppoja.
Verkkokauppoja, jotka myyvät lemmikkieläimille tai niiden omistajille tarkoitettuja tuotteita.
Luokiteltuja ilmoituksia tarjoavia sivustoja. Pääsääntöisesti sivustot itse tai niiden omistajat eivät myy tuotteita vaan tarjoavat tilan ilmoituksille.
Verkkokauppoja, jotka myyvät matkailuun liityviä tuotteita. Esimerkiksi juna-, lento- tai linja-autolippujen sekä pakettimatkojen myyjät kuuluvat tähän luokkaan.
Tässä luokassa ovat sivustot, jotka myyvät useita eri tuotetyyppejä. Tyypillisiä tähän luokkaan kuuluvia sivustoja ovat tavaratalojen sivustot. Ensisijaisesti sivustot ovat jaettu myytävien tuotteiden perusteella toisiin tämän tason luokkiin.
Verkkokauppoja, jotka ovat erikoistuneet tietokoneiden ja tietokoneohjelmistojen myyntiin.
Verkkokauppoja, jotka myyvät tarvikkeita tai tuotteita, joita käytetään yleensä toimistoissa.
Valokuvauslaitteita, -tarvikkeita tai -palveluita tarjoavia verkkokauppoja.
Verkkokaupat, jotka myyvät vapaa-ajan tuotteita.
Tässä luokassa listataan erilaisia viihdetuotteita (äänitteitä, videoita, DVD:itä jne.) myyviä verkkokauppoja.