Categorie dedicată paginilor web scrise în limba română ce conţin informaţii referitoare la ortodoxism.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză şi are legătură cu România atunci vă recomandăm categoria Society/Religion and Spirituality/Christianity/Denominations/Orthodox/Church Jurisdictions/Romanian. Dacă pagina este în limba engleză şi nu are caracter geografic vă recomandăm o subcategorie din Society/Religion and Spirituality/Christianity/Denominations/Orthodox.
Categoria cuprinde pagini web de orientare religios-ortodoxă ale asociaţiilor şi fundaţiilor, un mod de organizare relativ recent în Biserica Ortodoxă, dar necontradinctoriu cu structura administrativ-bisericească a Ortodoxiei.
Biblia sau Sfânta Scriptură. Categoria cuprinde siturile relative la Biblie: atât texte biblice, cât şi comentarii, hărţi, sau alte materiale din sfera Bibliei.
Categoria prezintă informaţii despre bisericile şi despre viaţa parohiilor din toată lumea.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Society/Religion_and_Spirituality/Christianity/Denominations/Orthodox/Parishes.
Centrele şi institutele ortodoxe de care vorbeşte această categorie sunt instituţii legate de Biserica Ortodoxă care se găsesc undeva între asociaţii/organizaţii şi facultăţile de teologie (învăţământ universitar explicit).
Categoria propune siturile unor edituri private sau instituţionale (ca de exemplu, siturile editurilor episcopiilor), cu ieşiri editoriale preponderent ortodoxe.
Dacă situl nu este în limba română, propuneţi-l categoriei limbii corespunzătoare.
Subcategoria cuprinde siturile în limba română ale episcopiilor, arhiepiscopiilor şi mitropoliilor ortodoxe, unităţile "administrative" ale Bisericii Ortodoxe.
Categoria conţine galerii sau informaţii despre icoane.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Society/Religion and Spirituality/Christianity/Denominations/Orthodox/Icons.
În această subcategorie găsiţi pagini web qle unor şcoli teologice ortodoxe (licee, şcoli de cântăreţi, seminarii, facultăţi de teologie etc.) dar şi pagini mai generale dedicate învăţământului religios şi teologic ortodox.
La începutul secolului al IV-lea, chiar înainte ca persecuţia martirilor să fi luat sfârşit, o nouă formă de răspuns la chemarea Duhului Sfânt a apărut, destul de asemănătoare martirului, dar trăită zi de zi de-a lungul întregii vieţi: monahismul, care nu este nimic altceva decât renuntarea la tot şi purtarea crucii în fiecare zi.
Viaţa monastică nu este nici o doctrină particulară a creştinismului, nici o treaptă de perfecţiune în credinţă, ci o imagine vie a mărturisirii creştine care rememorează sau reprezintă premisele credinţei ca răspuns la coborârea Duhului Sfânt în ziua Cincizecimii, când toţi părăseau bunurile lor, legăturile lor de rudenie şi casa lor pentru a se uni cu apostolii, după învăţătura Domnului.

Această categorie prezintă informaţii despre viaţa monastică, precum şi despre mănăstiri şi schituri.

Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Society/Religion_and_Spirituality/Christianity/Denominations/Orthodox/Monasteries.
Categoria listează situri ortodoxe din zona mass media.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Society/Religion_and_Spirituality/Christianity/Denominations/Orthodox/Periodicals.
Categorie dedicată mişcărilor şi grupărilor din cadrul Bisericii Ortodoxe (române, în primul rând). Printre cele mai cunoscute şi mai controversate astfel de mişcări, a fost şi este Oastea Domnului, creată în 1923. Alte mişcări şi grupări pot să fie mai puţin precizate organizatoric şi mai puţin cunoscute, precum Mişcarea Rugul Aprins (între cele două războaie), ori cele apărute în jurul: părintelui Visarion, "fenomenului" Pucioasa, "fenomenului" Vladimireşti. NOTĂ: Această categorie nu aduce judecăţi asupra mişcărilor prezentate, ci le clasifică.
Conţine site-uri de muzică şi cântare din lumea ortodoxă românească: bizantină, psaltică, cunţană (Ardeal), bănăţană (Banat), precum şi încercări muzicale mai noi.
Pagini personale din zona ortodoxiei, personalităţi în viaţă sau decedate, mari duhovnici, preoţi, episcopi etc.
Pelerin este cel care întreprinde o călătorie într-un scop spiritual. Turistul religios este cel care călătoreşte ca să se destindă sau să afle lucruri noi în domeniul religiei. Această categorie cuprinde situri ce propun călătorii la obiective religioase ortodoxe, trasee către aceste obiective, ori alte situri legate la ceea ce generic se poate numi "turismul religios".
Dacă situl pe care doriţi să-l propuneţi nu este în româneşte, căutaţi-i o categorie în directorul corespunzător limbii în cauză.
Categoria cuprinde texte şi cărţi de rugăciuni şi slujbe.
Dacă situl pe care doriţi să-l propuneţi nu este în limba română, căutaţi-i categoria corespunzătoare limbii lui.