Categoria este dedicată paginilor ce conţin informaţii legate de societate (etnii, religie, orientări sexuale, politică, lege).
Site-urile cu (orice) conţinut sexual, pornografic sau sexy aparţin categoriei Adult/World/Română .

Este recomandabil să nu propuneţi pagini direct sub această categorie. Vă rugăm căutaţi o subcategorie mai potrivită pentru a propune o pagină.

Dacă site-ul sugerat de dumneavoastră este în limba română, alegeţi o subcategorie specifică pentru a-l adăuga, în funcţie de domeniul/domeniile de activitate abordat(e) prin tematică şi conţinut.
Dacă site-ul este în limba engleză se recomandă categoria Regional/Europe/Romania/Society_and_Culture .
Dacă site-ul este în limba română dar aparţine Republicii Moldova, atunci vă recomandăm World/Română/Regional/Europa/Moldova/Societate_şi_cultură.

Dacă site-ul nu este în limba română această categorie nu este recomandată.

Pentru a vă asigura că site-ul propus de dumneavoastră este acceptat şi prezentat public într-o subcategorie World/Română potrivită, verificaţi în prealabil descrierile subcategoriilor înainte de a accesa formularul de sugerare de noi resurse pentru Open Directory Project.

Vă invităm să nu sugeraţi în subcategoriile World/Română site-uri:

  • cu conţinut copiat;
  • cu conţinut interzis minorilor;
  • offline (inaccesibile temporar sau pe durată îndelungată);

Indicaţii pentru înscrierea site-urilor:

  • Propuneţi doar site-uri în limba română.
  • Nu folosiţi excesiv majuscule, semne de exclamare sau alte modalităţi de a atrage atenţia.
  • Nu includeţi o listă de cuvinte cheie.
  • Nu includeti o listă de produse şi nu încercaţi să vă faceţi reclamă.
  • Asiguraţi-vă că site-ul nu are pagini în construcţie. Nu acceptam site-uri incomplete.
  • Asiguraţi-vă că această categorie este adecvată subiectului site-ului.


Nerespectarea acestor condiţii întârzie mult apariţia site-ului în director.
Vă mulţumim.

Categorie dedicată paginilor web a unor organizaţii neguvernamentale, implicate în programe de interes naţional, regional sau internaţional.
Dacă pagina propusă este a unei organizaţii ce cuprinde mai multe judeţe din România, vă rugăm alegeţi categoria: World/Română/Regional/Europa/România/Societate şi cultură/Organizaţii.

Dacă pagina propusă este a unei organizaţii judeţene sau mai mici va rugăm alegeţi o categorie judeţeană.

Această categorie regrupează situri de informare despre şi pentru persoanele cu handicap sau cu dizabilităţi.
Categoria conţine site-uri prezentate în limba română ce au drept subiect activităţile militare, armamentul şi apărarea naţională.
Nu adăugaţi site-uri cu conţinut copiat, nefinisate ("în construcţie") sau fără limba română ca una dintre limbile de prezentare a conţinutului.
Pagini în limba română dedicate diverselor etnii din ţară şi din străinătate.
Dacă pagina e în limba română nu vă recomandăm această categorie. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Society/Ethnicity.
Categoria conţine pagini în limba română ce se referă la filozofie, atât ca ştiinţă cât şi sub aspect social.
Dacă pagina nu este în limba română, această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză, vă recomandăm categoria Society/Philosophy.
Categoria este dedicată paginilor web scrise în limba română ce conţin informaţii generale legate de activitatea de guvernare. Dacă pagina propusă se referă strict la guvernarea din România, vă rugăm alegeţi categoria: World/Română/Regional/România/Guvernare. Dacă pagina propusă se referă strict la guvernarea din Republica Moldova, vă rugăm alegeţi categoria: World/Română/Regional/Moldova/Guvernare.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Society/Government.

Dacă pagina propusă este în limba engleză, dar conţine informaţii regionale, vă rugăm propuneţi pagina în una din categoriile: Regional/Europe/Romania/Government sau Regional/Europe/Moldova/Government.

Categorie destinată site-urilor pentru homosexuali, bisexuali, lesbiene si transexuali, cu diferite teme cum ar fi: divertisment, informare, sexualitate, cultura, sanatate, etc . În acestă categorie nu se trimit site-urile oficiale ale organizațiilor și/sau fundațiilor. Pentru acesta, vezi subcategoria Organizații.
În acestă categorie se pot trimite site-uri de știri, bloguri, forum-uri și reviste online care să vizeze, într-un fel sau altul, comunitatea LGBT din România. Aveste site-uri trebuie să fie scrise în limba română. Site-urile care sunt scrise în limba engleză și vizează comunitatea gay din România, vor fi trimise la: Regional: Europe: Romania: Society and Culture: Gay, Lesbian, and Bisexual Site-urile cu conținut explicit adult, se trimit la Adult: World: Română: Societate Site-urile oficiale ale organizațiilor vor fi spre aprobare la subcategoria "Organizaţii".
Pagini în limba română dedicate infracţiunilor din România dar şi din străinătate.
Dacă pagina nu este în limba română, această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză, vă recomandăm categoria Society/Crime.
Categoria Lege cuprinde site-urile in limba romana care se refera la domeniul dreptului sau au o legatura semnificativa cu acest domeniu.
Sugeraţi site-uri în limba română ale sau despre consultanţi sau furnizori de servicii din domeniul legislativ.
Pagini dedicate unor anumiţi indivizi, sau pagini care se referă la o categorie generală de oameni, cum ar fi bărbaţii sau femeile.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Society/People.
Cei care nu au avut norocul să îşi cunoască părinţii se pot prezenta în cadrul acestei categorii.
Dacă pagina nu este în limba română atunci această categorie nu este potrivită pentru adăugare. Încercaţi să găsiţi o categorie adecvată pentru a realiza adăugarea. De exemplu, pentru pagini în limba engleză se pot consulta categoriile Home/Family/Runaways sau Society/People/Streetkids.
Activităţi ieşite din comun, care au atras atenţia asupra lor prin neobişnuit.
Dacă site-ul este în limba engleză, vă recomandăm categoria Society/Paranormal.
Această categorie se doreşte un punct de plecare pentru cei care sunt interesaţi de politică. Conţine pagini cu informaţii doctrinare şi legături spre categoriile regionale în care se pot găsi paginile partidelor politice.
În această categorie e recomandată adăugarea site-urilor care au conţinut politic (de exemplu: site-uri de partide, grupuri de lobby, referinţe...). Site-urile instituţiilor publice trebuie să fie propuse în categoria World/Română/Guvern, iar cele ale administraţiei publice locale în categorii de tipul World/Română/Regional/România/[Judeţ].
Categoria este dedicată problemelor din viaţa reală a oamenilor, controverselor sau dezbaterilor pe diverse teme.
Dacă pagina nu este în limba română, această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză, vă recomandăm categoria Society/Issues.
Categorie fără site-uri ci doar cu trimiteri către secţiunile din World/Română/Regional.
Nu adăugaţi site-uri aici.
Pagini în limba română cu un conţinut dedicat celor care vor să îşi construiască sau să îşi îmbunătăţească o relaţie cu un partener sau cu un prieten.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Society/Relationships.
Această categorie include site-uri româneşti cu conţinut legat de spiritualitate în general (ex. istoria religiilor, religiozitate şi credinţă, studii despre religie, religie şi ştiinţă etc.). Site-urile care se încadrează la subcategoriile înfiinţate deja în această pagină sînt incluse la acele subcategorii.
Propuneţi numai site-uri româneşti - cu limba de prezentare română - care au un conţinut legat de spiritualitate în general, care nu se încadrează în celelalte subcategorii. (Vezi şi descrierea categoriei.)
Categorie dedicată sărbătorilor românesti: Crăciun, Pasti, Sf. Valentin si altele. Site-urile dedicate sărbătorilor de Crăciun includ colinde românesti din toate zonele tării