Site-uri dedicate studiului sau accesului la informaţie, sau siteuri ce conţin informaţii foarte variate şi nu pot fi listate în nici o altă categorie.

Este recomandabil să nu propuneţi pagini direct sub această categorie. Vă rugăm căutaţi o subcategorie mai potrivită pentru a propune o pagină.

Dacă site-ul sugerat de dumneavoastră este în limba română, alegeţi o subcategorie specifică pentru a-l adăuga, în funcţie de domeniul/domeniile de activitate abordat(e) prin tematică şi conţinut.
Dacă site-ul este în limba engleză se recomandă categoria Reference.
Dacă site-ul este în limba română dar aparţine Republicii Moldova, atunci vă recomandăm World/Română/Regional/Europa/Moldova/Societate_şi_cultură.

Dacă site-ul nu este în limba română această categorie nu este recomandată.

Pentru a vă asigura că site-ul propus de dumneavoastră este acceptat şi prezentat public într-o subcategorie World/Română potrivită, verificaţi în prealabil descrierile subcategoriilor înainte de a accesa formularul de sugerare de noi resurse pentru Open Directory Project.

Vă invităm să nu sugeraţi în subcategoriile World/Română site-uri:

  • cu conţinut copiat;
  • cu conţinut interzis minorilor;
  • offline (inaccesibile temporar sau pe durată îndelungată);

Indicaţii pentru înscrierea site-urilor:

  • Propuneţi doar site-uri în limba română.
  • Nu folosiţi excesiv majuscule, semne de exclamare sau alte modalităţi de a atrage atenţia.
  • Nu includeţi o listă de cuvinte cheie.
  • Nu includeti o listă de produse şi nu încercaţi să vă faceţi reclamă.
  • Asiguraţi-vă că siteul nu are pagini în construcţie. Nu acceptam site-uri incomplete.
  • Asiguraţi-vă că această categorie este adecvată subiectului site-ului.


Nerespectarea acestor condiţii întârzie mult apariţia site-ului în director.
Vă mulţumim.

Pagini în limba română dedicate bibliotecilor din România.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Reference/Libraries.
Site-uri care oferă traducere online a unor expresii sau cuvinte din altă limbă pot fi listate aici. Aici pot fi incluse dictionare on-line pentru orice limba care sa includa limba romana, dar si translatoare din limba romana in orice alta limba si invers.
Dacă pagina nu este în limba română atunci vă recomandăm altă categorie. Dacă e în limba engleză, vizitaţi categoria Reference/Dictionaries.
Această categorie cuprinde site-uri ce oferă referinţe afişate sub formă de directoare, cu conţinut prezentat în limba română.
Această categorie cuprinde site-uri ce oferă referinţe afişate sub formă de directoare, cu conţinut prezentat în limba română.

mai multe informaţii (numai pentru editori)

Prezentari de muzee de pe tot cuprinsul României, din străinatăte şi ale unor muzee virtuale, toate adunate aici pentru a vă ajuta să vă formaţi o imagine completă a ceea ce înseamnă patrimoniu românesc.
Dacă pagina nu este în limba română atunci acestă categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm o subcategorie din Reference/Museums.