Este recomandat să nu propuneţi pagini direct sub această categorie. Vă rugăm căutaţi o subcategorie mai potrivită pentru a propune o pagină. Această categorie e dedicată paginilor web, companiilor, organizaţiilor şi persoanelor fizice care îşi desfăşoară activitatea pe Internet sau conţin informaţii utile despre acest domeniu.
Dacă pagina web nu este în limba română, vă recomandăm altă categorie. Dacă pagina este în limba engleză, ar trebui adăugată într-o subcategorie din Computers/Internet.

Vă rugăm să adăugaţi paginile web ale firmelor regionale într-o subcategorie din World/Română/Regional sau, dacă pagina este în engleză, într-una din categoriile: Regional/Europe/Romania/Business_and_Economy/Computers_and_Internet sau Regional/Europe/Moldova/Business_and_Economy/Computers_and_Internet.

Un weblog este un jurnal online ce poate fi accesat, modificat şi întreţinut de către utilizatori înregistraţi online. Acesta poate conţine informaţii de orice tip, dar datate. Informaţiile pot fi personale sau generale. Această categorie nu listează bloguri, ci situri despre bloguri sau relative la bloguri, cum ar fi informaţii şi resurse pentru bloggeri. Aici pot fi listate doar acele bloguri care tratează despre problematica bloggingului. Blogurile sunt listate fie după domeniu pe care în tratează, fie în categoria World/Română/Societate/Oameni/Pagini personale/Bloguri. Dacă situl Dvs este un blog (în limba română), căutaţi cea mai potrivită subcategorie, pornind de la rădăcina dmoz.org, apoi World: Română etc.
Dacă pagina nu e în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Computers/Internet/On_the_Web/Weblogs

1. Nu adăugaţi site-uri în construcţie (cu conţinut parţial dezvoltat).

2. Nu adăugaţi site-uri cu conţinut textual sau cu însemne grafice copiate.

3. Nu adăugaţi site-uri prezentate în alte limbi decât în română.


Aceste recomandări diminuează considerabil timpul necesar înscrierii site-ului dumneavoastră în catalogul ODP.

Categorie dedicată paginilor web ce oferă modalităţi de găsire a informaţiilor pe Internet, respectiv, modalităţi utile posesorilor de pagini web de a fi găsiţi. În această categorie sunt binevenite directoarele, motoarele de căutare şi orice pagină în care se discută probleme legate de căutarea informaţiilor pe Internet.
Dacă pagina nu este în limba română, această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Computers/Internet/Searching
Dedicata site-urilor ce ofera servicii de webchat si IRC, informaţii generale despre acestea sau resurse. Site-urile cu conţinut copiat de pe alte site-uri nu sunt incluse în directorul ODP.
Dacă pagina web nu este în limba română, vă recomandăm altă categorie. Dacă pagina este în limba engleză, ar trebui adăugată în Computers/Internet/Chat/.
Această categorie este dedicată site-urilor ce oferă informaţii despre servicii de consultanţă oferite afacerilor pe Internet.
Dacă pagina web nu este în limba română, vă recomandăm altă categorie. Dacă pagina este în limba engleză, ar trebui adăugată în Computers/Internet/Consultants.
Această zonă îndrumă vizitatorii către subcategorii conţinând resurse şi servicii care au de-a face cu proiectarea, dezvoltarea, întreţinerea şi promovarea site-urilor Web.

Daca site-ul nu este in limba romana atunci aceasta categorie nu este potrivită pentru adaugare. Daca site-ul este in limba engleza se recomandă categoria Web Design and Development.


Indicatii pentru inscrierea site-urilor:

  • Propuneti doar site-uri in limba romana. Site-urile in alte limbi apartin fie intr-o categorie adecvata de sub World fie in zona principala daca sint in engleza.
  • Nu folositi excesiv majuscule, semne de exclamare sau alte modalitati de a atrage atentia.
  • Nu includeti o lista de cuvinte cheie.
  • Nu includeti o lista de produse si nu incercati sa va faceti reclama.
  • Asigurati-va ca site-ul nu are pagini in constructie. Nu acceptam site-uri incomplete.
  • Asigurati-va ca aceasta categorie este adecvata subiectului site-ului.

Nerespectarea acestor conditii intirzie mult aparitia site-ului in director.

Această categorie este dedicată tuturor siturilor ce oferă servicii de e-mail.
Dacă pagina nu e în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Computers/Internet/E-mail
Forumuri româneşti care abordează subiecte multiple.
Daca site-ul nu este în limba română atunci această categorie nu este potrivită pentru adăugare.

Pentru forumuri în limba engleză se recomandă categoria Computers/Internet/Web_Design_and_Development/Message_Boards/

Această categorie este dedicată doar site-urilor ce oferă informaţii generale despre furnizorii de acces la Internet, liste cu link-uri sau resurse.

Dacă site-ul aparţine unei firme ce oferă acces la Internet, atunci va fi adăugat într-o subcategorie din World/Română/Regional (exemple: World/Română/Regional/Europa/România/Afaceri_şi_economie/Calculatoare_şi_Internet/Furnizori_de_acces pentru România şi World/Română/Regional/Europa/Moldova/Afaceri_şi_economie/Calculatoare_şi_Internet/Furnizori_de_acces pentru Republica Moldova).
Dacă pagina web nu este în limba română, vă recomandăm altă categorie. Dacă pagina este în limba engleză, ar trebui adăugată într-o subcategorie din Computers/Internet/Access_Providers/.
Această categorie este dedicată paginilor în limba română ce oferă liste sau directoare cu site-uri ce oferă lucruri gratuite pe Internet.
Dacă pagina nu este în limba română, vă recomandăm altă categorie, dacă pagina propusă este în limba engleză vă recomandăm categoria: Computers/Internet/On_the_Web/Free_Stuff.
Categoria este dedicată paginilor ce conţin informaţii utile despre numele de domenii de Internet şi în special, firmelor ce vând şi înregistrează nume de domenii.
Dacă site-ul nu este în limba română atunci această categorie nu este potrivită pentru adăugare. Dacă site-ul este în limba engleză se recomandă o subcategorie din Computers/Internet/Domain Names.
Categorie dedicată organizaţiilor ce au ca domeniu de activitate Internetul.
Dacă pagina web nu este în limba română, această categorie nu este adecvată înregistrării. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm o subcategorie din Computers/Internet/Organizations.
Această categorie este dedicată portalurilor web.
Un portal ar trebui să fie un loc de început pe internet, ar trebui să ofere cel puţin motor de căutare(sau director de situri), e-mail, ştiri.
Dacă pagina nu e în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză vă recomandăm categoria Computers/Internet/On the Web/Web Portals/
Publicaţii online în limba română ce conţin informaţii, noutăţi, articole, ştiri şi descrieri de evenimente dedicate Internetului, sau site-uri ce ofera informaţii despre acestea.
Dacă site-ul nu este în limba română atunci această categorie nu este potrivită pentru adăugare. Dacă site-ul este în limba engleză se recomandă o subcategorie din Computers/Internet/Publications.
Situri ce acoperă toate aspectele Internet-ului. De exemplu, site-urile ce acoperă doar Web-ul, ar trebui listate sub Design şi dezvoltare Web.
Dacă pagina web nu este în limba română, vă recomandăm altă categorie. Dacă pagina este în limba engleză, va recomandăm: Computers/Internet/Resources/.
În categoria "Servicii comerciale" nu sunt adăugate site-uri. Scopul acestei secţiuni este de a oferi referinţe şi trimiteri către alte subcategorii ce prezintă tipuri de servicii comerciale oferite de entităţi juridice din România.
Categorie dedicată firmelor ce oferă servicii de telefonie prin Internet, informaţii, software sau alte produse specifice.
Dacă pagina web nu este în limba română, vă recomandăm altă categorie. Dacă pagina este în limba engleză, ar trebui adăugată în Computers/Internet/Telephony.