Comerţul electronic este realizarea de tranzacţii financiare sau de afaceri prin mijloace electronice de comunicare. Este vorba de comerţ electronic când sunt folosite tehnologii electronice de comunicare şi Internet pentru a facilita cooperarea între cumpărători, clienţi, parteneri de afaceri, furnizori şi patroni. Această categorie se concentrează pe aspectele afacerilor realizate prin intermediul Internetului şi World Wide Web: marketing, strategie, studiu, cercetare, servicii şi altele.

Pentru a fi prezentat în aceasta categorie, site-ul trebuie să fie în limba română şi să prezinte servicii sau soluţii de comerţ electronic BAZATE PE WEB sau INTERNET.

Daca site-ul VINDE online produse sau servicii el poate fi propus în categoria dedicată respectivelor produse sau servicii din World/Română/Cumpărături_online/.

Daca site-ul dumneavoastră produce, vinde sau prezintă un produs software atunci locul său este undeva sub World/Română/Computere/Software.

Daca site-ul dumneavoastră produce, vinde sau prezintă un produs destinat afacerilor care nu e bazat pe Web sau Internet, locul său este altundeva sub World/Română/Afaceri.

Dacă site-ul dumneavoastră prezintă în primul rând soluţii, tehnologii sau servicii de dezvoltare de site-uri Web, locul său este în World/Română/Computere/Internet/Design_şi_dezvoltare_Web/Designeri.

Dacă site-ul dumneavoastră oferă [şi] servicii de găzduire Web, el aparţine aici daca găzduirea este asociată în exclusivitate unor servicii de comerţ electronic; în World/Română/Computere/Internet/Design_şi_dezvoltare_Web/Designeri dacă găzduirea este asociată inclusiv unor servicii de dezvoltare sau design Web; sau în World/Română/Computere/Internet/Design_şi_dezvoltare_Web/Găzduire dacă oferă doar găzduire.

Recomandări

  • Păstraţi descrierea site-ului scurtă şi la obiect.
  • Nu folosiţi expresii care fac reclamă site-ului ("suntem cei mai buni", "cele mai bune preţuri").
  • Nu folosiţi numai majuscule sau semne de exclamare.
  • Înscrieţi site-ul o singură dată, în categoria corectă.

Nerespectarea acestor reguli va întârzia mult apariţia site-ului în director.

Dacă site-ul pe care doriţi să-l propuneţi nu este în limba română vă recomandăm o altă categorie (vedeţi în ce alte limbi mai este prezentată categoria).