Categoria este dedicată paginilor ce conţin informaţii de natură ştiinţifică.

Este recomandabil să nu propuneţi pagini direct sub această categorie. Vă rugăm căutaţi o subcategorie mai potrivită pentru a propune o pagină.

Dacă site-ul sugerat de dumneavoastră este în limba română, alegeţi o subcategorie specifică pentru a-l adăuga, în funcţie de domeniul/domeniile de activitate abordat(e) prin tematică şi conţinut.
Dacă site-ul este în limba engleză se recomandă categoria Regional/Europe/Romania/Science_and_Environment .
Dacă site-ul este în limba română dar aparţine Republicii Moldova, atunci vă recomandăm World/Română/Regional/Europa/Moldova/Ştiinţă_şi_mediu.

Dacă site-ul nu este în limba română această categorie nu este recomandată.

Pentru a vă asigura că site-ul propus de dumneavoastră este acceptat şi prezentat public într-o subcategorie World/Română potrivită, verificaţi în prealabil descrierile subcategoriilor înainte de a accesa formularul de sugerare de noi resurse pentru Open Directory Project.

Vă invităm să nu sugeraţi în subcategoriile World/Română site-uri:

  • cu conţinut copiat;
  • cu conţinut interzis minorilor;
  • offline (inaccesibile temporar sau pe durată îndelungată);

Indicaţii pentru înscrierea site-urilor:

  • Propuneţi doar site-uri în limba română.
  • Nu folosiţi excesiv majuscule, semne de exclamare sau alte modalităţi de a atrage atenţia.
  • Nu includeţi o listă de cuvinte cheie.
  • Nu includeti o listă de produse şi nu încercaţi să vă faceţi reclamă.
  • Asiguraţi-vă că site-ul nu are pagini în construcţie. Nu acceptam site-uri incomplete.
  • Asiguraţi-vă că această categorie este adecvată subiectului site-ului.


Nerespectarea acestor condiţii întârzie mult apariţia site-ului în director.
Vă mulţumim.

Categoria este dedicată paginilor web, scrise în limba română, ce conţin informaţii ştiinţifice despre agricultură, zootehnie şi silvicultură.
Pagina propusă trebuie să fie scrise în limba română, dacă pagina este în limba engleză, vă rugăm alegeţi o subcategorie din: Science/Agriculture.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Science/Astronomy/Solar_System.
Pagini în limba română dedicate biologiei.
Dacă pagina nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Science/Biology.
Categoria este dedicată paginilor web ce conţin informaţii ştiinţifice din domeniul chimiei.
Pagina propusă trebuie să fie scrise în limba română, dacă pagina este în limba engleză, vă rugăm alegeţi o subcategorie din: Science/Chemistry
Categoria este dedicată paginilor web ce conţin informaţii ştiinţifice din domeniul fizicii.
Pagina propusă trebuie să fie scrise în limba română, dacă pagina este în limba engleză, vă rugăm alegeţi o subcategorie din: Science/Physics.
Instrumente şi materiale pentru uz ştiinţific, incluzând consumabile, aparate de măsură, echipamente de laborator şi furnizori de servicii pentru repararea şi întreţinerea lor.
Vă rugăm să sugeraţi numai site-uri în limba română, ale companiilor ce au ca obiect principal de activitate furnizarea de echipamente şi servicii pentru activităţi sau laboratoare de cercetare

Site-urile care oferă produse pentru laboratoare şcolare trebuie sugerate în categoria Top: World: Română: Educaţie: Produse şi servicii

Pagini în limba română dedicate matematicii. Matematica este o ştiinţă care foloseşte simboluri pentru a reprezenta numere şi calcule asociate acestora.
Dacă această pagină nu este în limba română această categorie nu este recomandată. Dacă pagina este în limba engleză se recomandă categoria Science/Math.
Publicaţii Româneşti cu un bogat conţinut TEHNIC şi care apar online şi/sau în presa scrisă.
Site-ul propus trebuie să fie Română, dacă pagina este în limba engleză, vă rugăm alegeţi o subcategorie din: Science/Publications.
Aici vor fi listate pagini în limba română care se referă la un aspect social dintr-o anumită disciplină ştiinţifică, sau la discipline care sunt sociale prin natura lor (exemplu: psihologia).
Dacă pagina nu este în limba română, această categorie nu este adecvată. Dacă pagina este în limba engleză, vă recomandăm categoria Science/Social_Sciences.
Categoria este dedicată paginilor în limba română ce conţin informaţii ştiinţifice despre tehnică, cum ar fi electronica, energia sau tehnologia materialelor.
Pagina propusă trebuie să fie scrise în limba română, dacă pagina este în limba engleză, vă rugăm alegeţi o subcategorie din: Science/Technology.