Dette er den norskspråklige delen av DMOZ/Open Directory Project. Her finnes nettsteder hvor innholdet er skrevet på bokmål, nynorsk eller norske dialekter.

English-language sites about Norway should be submitted to Regional:Europe:Norway.

 • Data = Computers
 • Ferie og fritid = Recreation
 • Handel = Shopping
 • Helse = Health
 • Hjem og Familie = Home
 • Kunst og kultur = Arts
 • Næringsliv = Business
 • Nyheter = News
 • Referanse = Reference
 • Regionalt = Regional
 • Samfunn = Society
 • Spill = Games
 • Sport = Sports
 • Vitenskap = Science
Her finner du norskspråklige nettsted relatert til datamaskiner, programvare og Internettet.
Ettersom datamaskiner og mikroprosessorer opptrer i nesten alle sammenhenger i samfunnet er denne kategorien viet datateknologi og -teori spesielt. Undersøk derfor om et nettsted passer bedre inn under en av de andre hovedkategoriene før du foreslår nettstedet i kategorien data.
Denne kategorien inneholder sider relatert til hobbier, husdyr. fritidssysler, ferie, reiser, og mat og drikke.
Bilforhandlere og andre nettsted som omhandler kjøp og salg av biler, deler og bilrekvisita hører ikke hjemme her, men i kategorien World/Norsk/Handel/Biler Nettsted for bilprodusenter, bilverksted og annen næringsrelatert virksomhet hører hjemme i World/Norsk/Næringsliv/Bransjer Nettsted som omhandler motorsport hører hjemme i World/Norsk/Sport/Motorsport
Kategorien Handel inneholder norskspråklige nettsteder som gir kunder mulighet til å bestille varer og tjenester over nettet. Typiske eksempel er:
 • Onlinesystem med handlevogner som lar kunden bestille direkte over nettet.
 • Onlinesystem med handlevogner som lar kunden lage en ordreblankett som kan sendes til butikken med posten eller via fax.
 • Enkle produktkataloger med priser som kunden kan bestille fra over telefon eller per brev.
Vennligst følg disse retningslinjene så kan vi vurdere og legge til ditt nettsted så snart som mulig:
 • Finn den mest passende kategorien for ditt nettsted. Det er sjeldent at vi lister det samme nettstedet i mer enn en kategori.
 • Oppgi nettstedets faktiske navn og beskriv kort (høyst 25 ord) nettstedets nåværende innhold - altså ikke hva det er planlagt å inneholde i fremtiden ...
 • Skriv nøytralt uten å anvende ord som "jeg, vi, min, vår" og uten å bruke markedsføringsspråk som "Norges beste!", "Landets laveste priser!" og så videre.
 • Nettsteder som speiler andre sider eller som sender videre til en annen side blir ikke listet. Vi lister bare hovednettstetdet.
 • Vi lister ikke nettsteder hvis hovedformål er å gi innehaveren provisjon på at folk kjøper ting via lenker på sidene. (Affiliating)
 • Individuelle representanter for pyramidesalg eller "Multi-Level Marketing" listes ikke i Open Directory Project. Innsendte lenker til slike nettsteder blir slettet.
 • Nettsteder som hovedsaklig er annonsesider eller beskrivelser av lokale butikker og ikke tilbyr postordre eller nettsalg skal sendes til riktig underkategori i Regionalt.
Norskspråklige nettsider relatert til sunnhet, helse, helsetjenester, legemidler og alternativ medisin.

Denne kategorien utforsker temaet helse ved bruk av alternativer til vestlig/vitenskaplig medisin.
Andre fellesbetegnelser som ofte benyttes om emnet er: naturmedisin, komplementær medisin og helhetsmedisin.

Titler og beskrivelser skrives på norsk. Sider på andre språk plasseres under det aktuelle språket under World.

Norskspråklige nettsteder relatert til hjem og familie samt lignende emner som for eksempel have, barn og økonomi.
Denne kategorien er for norskspråklige nettsteder relatert til hjem og familie. Vær vennlig å alltid fylle ut tittel og beskrivelse. Prøv også alltid å finne den kategorien som passer best for nettstedet ditt. Hvis det for eksempel dreier seg om matlaging bør du legge til nettstedet i World/Norsk/Hjem_og_familie/Matlaging/, ikke her i World/Norsk/Hjem_og_familie/. NB! Private/personlige nettsteder skal legges til i World/Norsk/Samfunnsliv/Folk/Personlige_hjemmesider/ - ikke i World/Norsk/Hjem_og_familie/.
Her finner du norskspråklige nettsted relatert til kunst og kultur.
Nettsted som hovedsakelig angår salg av kunstverk hører hjemme i kategorien World/Norsk/Handel - her skal kunstgallerier som i hovedsak har salg som formål plasseres.
Websider relatert til nyheter og media. Aviser og andre nyhetskilder på internett.
Lokalaviser kan med fordeles også registreres i det fylket de hører hjemme, det vil si f.eks i
World: Norsk: Regionalt: Norge: Akershus: Nyheter
for en lokalavis med tilhørighet til Akershus.

Dette er en kategori for nettsteder relatert til økonomi og næringsliv i Norge.

Nettbutikker - nettsteder som gir kunder mulighet til å bestille varer og tjenester over nettet - skal sendes til World/Norsk/Handel

Nettbutikker skal ikke registreres i denne kategorien, de hører hjemme i Top: World: Norsk: Handel. Virksomheter som hovedsakelig tilbyr design og utvikling av nettsted finnes i kategorien Top: World: Norsk: Data: Internett: Kommersielle tjenester: Webdesign og -utvikling.
Oppslagsverk og søkbare databaser med ulike typer informasjon.
Kataloger som i hovedsak inneholder URLer til informasjon på verdensveven (dvs nettkataloger) skal ikke føres opp i denne kategorien. Vennligst meld nettkataloger og -søketjenester til World: Norsk: Data: Internett: Søk
Norskspråklige nettsted som er av lokal interesse eller relatert til et begrenset geografisk område.
Det blir ikke lagt til lenker direkte i denne kategorien, vennligst meld inn lenker til de relevante underkategoriene.
Her finner du norskspråklige nettsted relatert til menneskers samfunnsliv i alle dets former, fra politikk og religion til seksualitet og døden. Her finner du også personlige websider - sider som handler om privatpersoner og deres familie, venner og interesser.
Engelskspråklige nettsted om norsk samfunnsliv og kultur hører hjemme i Regional/Europe/Norway/Society and Culture
Her finner du norskspråklige nettsteder om alle slags spill, som brettspill, dataspill, kortspill, rollespill og internettspill.
Nettsteder som hovedsakelig omhandler kjøp og salg av spill hører hjemme i World/Norsk/Handel/Leker og spill. Engelskspråklige nettsteder om spill hører hjemme i Games.
Websider relatert til sport og idrett.
Til toppnivået i denne kategorien kan man sende inn sider som omfatter flere idretter, eller sider som omfatter en idrett hvis ingen underkategori eksisterer for den aktuelle sportsgren. Klubbsider og sider for idrettslag skal i underkategorien for klubber, og sider for idretter som allerede har en underkategori skal i sin rette underkategori.
Denne kategorien omfatter vitenskap i en bred definisjon av ordet: Naturvitenskap, matematikk, humanoria, ingeniørfag og teknikk.