Publiceren: het uitbrengen van gedrukte, opgenomen of anderszins gereproduceerde verslagen van kennis in welk medium dan ook, voor publieke verkoop of verspreiding.

Van oorsprong had publiceren alleen betrekking op papieren werken maar in de moderne tijd kunnen publicaties op zowel analoge als digitale media gedaan worden.

De categorie omvat een aantal; verschillende, maar nauw met elkaar verbonden industrieƫn.

Uitgeverijen: Bedrijven betrokken bij het publiceren en distribueren van kranten, tijdschriften en boeken, maar ook van hun electronische varianten.

Drukkerijen: Bedrijven betrokken bij het proces van vervaaardigen en distribueren van geprinte producten, zowel op papier als textiel. Hieronder vallen ook bedrijven die ondersteunenende activiteiten, zoals bookbinden, uitvoeren.

Tevens worden sites vermeld die diensten leveren aan bedrijven in deze bedrijfstakken of die informatie verstrekken over de bedrijfstakken.

Deze categorie is bestemd voor sites van bedrijven die zich bezig houden met het aanbieden of bemiddelen van banen op het gebied van de uitgeven en drukken van geschreven en gedrukte media.
Meld alstublieft in deze categorie alleen sites van drukkerijen aan die digitaal drukken en/of printen als specialisme of als onderdeel van het orderpakket voeren.
Programmatuur speciaal ontwikkeld voor de grafische en grafi-media branche.
Controleer voor het aanmelden a.u.b. of de site al in een van de subcategorieƫn opgenomen is.