Sites voor de branches horeca (hotels-restaurants-cafés) en toerisme, uiteenlopend van brancheverenigingen tot gespecialiseerde toeleveranciers.
Sites van horeca-bedrijven die zich op de consumentenmarkt richten en reisondernemers worden hier NIET opgenomen en u wordt dringend verzocht uw sites dus ook niet hier aan te melden. Restaurants en cafés worden uitsluitend opgenomen in de vestigingsplaats onder World: Nederlands: Regionaal. Voor hotels en reisondernemingen zie World: Nederlands: Recreatie: Reizen.
Bedrijven die advies diensten verstrekken aan horeca en toerisme ondernemers.
Fabrikanten en leveranciers van goederen die gebruikt worden voor de bedrijfsinrichting van horecabedrijven.
Groothandelsbedrijven gespecialiseerd in de levering van producten aan de horeca en toerisme sector.
Bedrijven die ICT diensten en producten leveren aan bedrijven werkzaam in de horeca en toerisme sector.
Opleidingen, bij- en nascholingen voor werknemers en werkgevers in de horeca en toerisme branche.
Organisaties van en voor bedrijven werkzaam in de horeca en toerisme.
Binnen Zakelijk zijn de sites gegroepeerd per industrietak. Wilt u liever per land op zoek naar een bedrijf dan kan dit via deze links naar de verschillende landen.

Landen die hier niet vermeld staan hebben te weinig Nederlandstalige sites om een aparte categorie voor bedrijven te hebben. Deze landen kunt u vinden via deze link: World/Nederlands/Regionaal/

Er worden geen sites in deze categorie vermeld. U kunt uw site aanmelden in een van de landen (de richtlijn hierbij is dat dit gebeurt in de vestigingsplaats van uw bedrijf) of in een van de categorieën per bedrijfstak.