In Partnership with AOL Search
 
-
De Ascomycota (of Zakjeszwammen) zijn een grote stam in het rijk der schimmels. Ze danken hun naam aan hun karakteristieke voortplantingsstructuren, de sporenzakjes (asci). Veel gisten en schimmels, maar ook eetbare paddenstoelen zoals morieljes en truffels worden tot deze groep geteld.
De Basidiomycota (of Steeltjeszwammen) vormen een stam binnen het rijk van de schimmels (Fungi), welke de meeste van de ons bekende paddenstoelen bevat. Kenmerkend voor deze stam is dat de sporen in een basidium gevormd worden.
De schijnschimmels (Chytridiomycota) zijn de meest primitieve van de vier stammen in het rijk van de schimmels (Fungi). De wetenschappelijke naam is afgeleid van het Griekse chytridion wat "kleine pot" betekent. De benaming duidt op de structuur waarin de sporen worden bewaard, het sporendoosje of sporangium.
Korstmossen (ook wel lichenen genoemd) zijn een symbiose (mutualisme) van twee verschillende typen van organismen: een schimmel en een groenwier of een blauwalg.
Lagere schimmels (Zygomycota of Wierzwammen) zijn schimmels zonder tussenschotjes in de hyfen. Wel kennen ze vaak een uitgebreid netwerk van draden (zwamvlok of mycelium).
Copyright © 1998-2016 AOL Inc. Bepalingen voor gebruik
Laatste wijziging: zondag 1 juni 2014 8:45:05 uur EDT - bewerken