Natuurwetenschappen, wiskunde en technische wetenschappen.
Tot de exacte wetenschappen worden gerekend: aardwetenschappen, biologie, milieukunde, natuurkunde, scheikunde, sterrenkunde, techniek en wiskunde.
Natuurwetenschappen die zich bezighouden met het onderzoek van de aarde, de oceanen en de atmosfeer. Tot de aardwetenschappen worden gerekend: geologie, fysische geografie, geomorfologie, geofysica, meteorologie, klimatologie, oceanografie geohydrologie en geochemie.
Meld hier a.u.b. uitsluitend Nederlandstalige sites aan m.b.t. Geofysica.
Wetenschap die zich bezighoudt met de bestudering van de levende wezens. Belangrijke vakgebieden zijn: botanie (plantkunde), zoölogie (dierkunde), microbiologie, biochemie, genetica en ecologie.
  • In deze categorie worden alleen Nederlandstalige sites openomen. Engelse sites kunnen worden aangemeld in Science/Biology/; sites in andere talen in de juiste categorie onder World.
  • Sites van organisaties voor natuurbehoud worden hier niet opgenomen, maar dienen te worden aangemeld in Maatschappij/Milieu/Natuur_en_Landschap/.
  • Sites van advies- en onderzoeksbureaus die gericht zijn op de overheid en/of het bedrijfsleven dienen te worden aangemeld in de juiste categorie onder Zakelijk/Advies/
  • Sites van bedrijven die celweefsel of moleculaire processen gebruiken voor de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen en voedingsmiddelen kunnen worden aangemeld in Biotechnologie/
Faculteiten in Nederland en België op het gebied van de exacte wetenschappen.
Landbouwwetenschappen worden ook wel agrarische wetenschappen genoemd. Hiertoe behoren wetenschappen die zich bezighouden met de wetenschappelijke aspecten van landbouw, veeteelt en visserij.
Deze categorie is bedoeld voor wetenschappelijke webpagina''s. Sites met betrekking tot de zakelijke aspecten van landbouw kunnen terecht in World/Nederlands/Zakelijk/Landbouw en sites die de milieu kant van landbouw belichten kunnen worden aangemeld in World/Nederlands/Maatschappij/Milieu/Landbouw .
De wetenschappelijke aspecten van milieubescherming en natuurbehoud.
1. Deze categorie is bedoeld voor wetenschappelijke informatie. Andere milieu sites kunnen worden aangemeld in Maatschappij/Milieu/.
Wetenschap die zich bezighoudt met alle verschijnselen in de natuur waarbij geen chemische veranderingen optreden.
Deze categorie bevat sites die speciaal voor leerkrachten natuurkunde ontworpen zijn.

meer informatie (alleen voor redacteuren)

Scheikunde, wetenschap die zich bezighoudt met de studie van de verschillende omzettingen die zuivere stoffen kunnen ondergaan.
Sterrenkunde oftewel Astronomie; de wetenschap die zich bezighoudt met de bestudering van de hemellichamen. Beter gezegd: het zonnestelsel, de sterren, sterrenstelsels & het heelal.
In de categorie ''Sterrenkunde'' worden alleen Nederlandstalige sites opgenomen. Engelstalige sites kunnen worden aangemeld bij onze collega''s van de categorie ''Astronomy'' in Science/Astronomy/. Sites in andere talen zoals: Frans, Turks, Japans etc. in de juiste categorie onder World.
Wetenschappelijke aspecten van de techniek.
Sites over energiebesparing en duurzame energie kunnen worden aangemeld in Maatschappij/Milieu/Energie/.
Wetenschap die zich bezighoudt met de eigenschappen van grootheden als zelfstandige gegevens.