Tai Chi is een Oosterse vechtsport, waarbij niet gevochten wordt. Oorspronkelijk zijn de bewegingen van tai chi gevechtshandelingen, gebaseerd op de oosterse leer van yin en yang, van drukpunten en meridianen. De bewegingen zijn afgeleid van de bewegingen in de natuur. Er bestaan binnen het tai chi verschillende groepen, stijlen genaamd, namelijk de Chen-, Yang-, Wu- en de Sun-stijl, waarbij de yang-stijl voornamelijk langzaam wordt uitgevoerd en de chen-stijl ook explosieve momenten in zich heeft. Deze stijlen zijn vaak weer onderverdeeld in diverse substijlen van leraren die er hun eigen kennis, vaardigheid en ervaring aan toe hebben gevoegd. Als warming-up, worden vaak Chi Kung (Qi Gong) oefeningen gedaan, deze zijn simpeler en meestal gericht op een enkel aspect, een specifiek orgaan of meridiaan. Qi Gong is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.
Deze categorie bevat alleen websites die informatie bieden over de Vechtsport / Tai Chi en Qi Gong.
Indien u een website over vechtsport(en) wilt aanmelden, kiest u daarvoor eerst de juiste (sub)categorie. Vechtsport Scholen zijn veelal onderveeld in een subcategorie voor Nederland en België. Winkels met vechtsportartikelen moeten worden aangemeld in de categorie World/Nederlands/Webwinkelen/Sport (indien het een online winkel is)
of in de categorie World/Nederlands/Regionaal/Nederland (indien het geen online winkel is). Bij het aanmelden dient u tevens op de volgende algemene richtlijnen te letten: Inhoud website die nog "under construction" is, wordt niet aangenomen. Dezelfde website aanmelden met een andere URL, is eveneens niet toegestaan. Beperk u tot een aanmelding per website en zorg ervoor dat de website voldoende Nederlandstalige inhoud bevat. De titel die u opgeeft in de aanmelding, moet de juiste en officiële naam van de website of onderneming zijn. De titel mag niet uitsluitend in Hoofdletters worden geschreven. De beschrijving die u opgeeft, dient in één of twee zinnen de inhoud van de website, en eventueel ook de producten of diensten te beschrijven. Geen lijst van sleutelwoorden, reclame taal of oncontroleerbare uitspraken opnemen (bv. de beste, gezellige club). De beschrijving in de 3e persoon schrijven en niet in de 1e persoon (bv. "wij" of "ik"). Aanmeldingen die niet aan de richtlijnen voldoen, zullen door de redactie van het Open Directory Project worden gewijzigd of verwijderd. Kijk daarom eerst naar de beschrijvingen van websites die al worden vermeld en probeer zoveel mogelijk deze stijl te hanteren. Dit soort aanmeldingen zullen eerder worden toegelaten in de DMOZ Directory.
In deze categorie staan websites vermeld van Tai Chi sportscholen in België.
Let bij het aanmelden van een website op de algemene richtlijnen! De kans is dan groter dat uw website sneller wordt vermeld in de directory.
In deze categorie staan websites vermeld van Tai Chi sportscholen in Nederland.
Let bij het aanmelden van een website op de algemene richtlijnen! De kans is dan groter dat uw website sneller wordt vermeld in de directory.