Judo is een van oorsprong Japanse vechtsport die rond 1882 is ontworpen door Jigoro Kano. Kano had bij het ontwerpen van de sport, die ontleend is aan oudere verdedigingskunsten als Jiu-jitsu, ook nadrukkelijk een training van de geest voor ogen. Over de filosofie van dit unieke principe, spreekt men niet veel meer over; judo is alleen sport geworden. Het filosofische beginsel leeft echter nog sterk in Japan. Men zou judo kunnen definiëren als een eclectisch stelsel van gevechtstechnieken, die met een opvoedkundig doel zijn samengevoegd. In de praktijk komt het er op neer dat judo een sportspel is van aanval en verdediging. Judoka's proberen elkaar te werpen of op de grond onder controle te krijgen.
Deze categorie bevat alleen websites die informatie bieden over de Vechtsport / Judo.
Indien u een website over vechtsport(en) wilt aanmelden, kiest u daarvoor eerst de juiste (sub)categorie. Vechtsport Scholen zijn veelal onderveeld in een subcategorie voor Nederland en België. Winkels met vechtsportartikelen moeten worden aangemeld in de categorie World/Nederlands/Webwinkelen/Sport (indien het een online winkel is)
of in de categorie World/Nederlands/Regionaal/Nederland (indien het geen online winkel is). Bij het aanmelden dient u tevens op de volgende algemene richtlijnen te letten: Inhoud website die nog "under construction" is, wordt niet aangenomen. Dezelfde website aanmelden met een andere URL, is eveneens niet toegestaan. Beperk u tot een aanmelding per website en zorg ervoor dat de website voldoende Nederlandstalige inhoud bevat. De titel die u opgeeft in de aanmelding, moet de juiste en officiële naam van de website of onderneming zijn. De titel mag niet uitsluitend in Hoofdletters worden geschreven. De beschrijving die u opgeeft, dient in één of twee zinnen de inhoud van de website, en eventueel ook de producten of diensten te beschrijven. Geen lijst van sleutelwoorden, reclame taal of oncontroleerbare uitspraken opnemen (bv. de beste, gezellige club). De beschrijving in de 3e persoon schrijven en niet in de 1e persoon (bv. "wij" of "ik"). Aanmeldingen die niet aan de richtlijnen voldoen, zullen door de redactie van het Open Directory Project worden gewijzigd of verwijderd. Kijk daarom eerst naar de beschrijvingen van websites die al worden vermeld en probeer zoveel mogelijk deze stijl te hanteren. Dit soort aanmeldingen zullen eerder worden toegelaten in de DMOZ Directory.
In deze categorie staan websites vermeld van Judo sportscholen in België.
Let bij het aanmelden van een website op de algemene richtlijnen! De kans is dan groter dat uw website sneller wordt vermeld in de directory.
In deze categorie staan websites vermeld van Judo sportscholen in Nederland.
Let bij het aanmelden van een website op de algemene richtlijnen! De kans is dan groter dat uw website sneller wordt vermeld in de directory.