Aikido is een unieke, moderne, Japanse vechtsport uit de 20ste eeuw waarvan de volledige kracht vaak niet te zien is. Vanuit het zelfverdedigingsoogpunt kan een aanval plotseling, hard en beslissend worden beëindigd of juist met de zachtheid van een frisse bries. De unieke benadering is juist om met de aanval mee te bewegen in plaats van te botsen met de aanvaller. De aanval wordt veilig in een andere richting gestuurd met een klem of een worp. Aikido wordt zowel ongewapend als gewapend beoefend. Ook wordt er met meerdere aanvallers geoefend, maar er zijn geen wedstrijden in Aikido.
Deze categorie bevat alleen websites die informatie bieden over de Vechtsport / Aikido.
Indien u een website over vechtsport(en) wilt aanmelden, kiest u daarvoor eerst de juiste (sub)categorie. Vechtsport / Scholen zijn veelal onderverdeeld in het type vechtsport met een subcategorie voor Nederland en België. Let op! Winkels met vechtsportartikelen moeten worden aangemeld in de categorie Webwinkelen/Sport/Vechtsport indien het een online winkel is.

Bij het aanmelden van de website dient u tevens op de volgende algemene richtlijnen te letten:
Inhoud website die nog "under construction" is, wordt niet toegelaten. Dezelfde website aanmelden met een andere URL, is eveneens niet toegestaan. Beperk u tot één aanmelding per website en zorg ervoor dat de website voldoende Nederlandstalige inhoud bevat. Indien de inhoud alleen uit (affiliate) links bestaat, komt deze ook niet in aanmerking voor opname.
De titel die u opgeeft in de aanmelding, moet de juiste en officiële naam van de website of onderneming zijn. De titel mag niet uitsluitend in Hoofdletters worden geschreven.
De beschrijving die u opgeeft, dient in één of twee zinnen de inhoud van de website, en eventueel ook de producten of diensten te beschrijven. Geen lijst van sleutelwoorden, reclame taal of oncontroleerbare uitspraken opnemen (bv. de beste, gezellige club). De beschrijving in de 3e persoon schrijven en niet in de 1e persoon (bv. "wij" of "ik").
Aanmeldingen die niet aan de richtlijnen voldoen, zullen door de redactie van het Open Directory Project worden gewijzigd of verwijderd. Kijk daarom eerst naar de beschrijvingen van websites die al worden vermeld en probeer zoveel mogelijk deze stijl van schrijven te hanteren. Dit soort aanmeldingen zullen sneller worden toegelaten in de DMOZ Directory.
In deze categorie staan websites vermeld van Aikido sportscholen in België.
Let bij het aanmelden van een website op de algemene richtlijnen! De kans is dan groter dat uw website sneller wordt vermeld in de directory.
In deze categorie staan websites vermeld van Aikido sportscholen in Nederland.
Let bij het aanmelden van een website op de algemene richtlijnen! De kans is dan groter dat uw website sneller wordt vermeld in de directory.