In Partnership with AOL Search
 
Als er een categorie voor de band of artiest waar uw website over gaat bestaat, meld dan uw website bij die specifieke categorie aan. Als dit niet het geval is dan kunt u de website aanmelden bij de juiste letter- of cijfercategorie.

Websites in de algemene letter- en cijfercategorieën worden alfabetisch gerangschikt met de naam van de band of artiest als titel van de site. Artiesten worden vermeld als "Achternaam, Voornaam", bands zonder voorvoegsels zoals bijvoorbeeld "Band, De".

Nederlandstalige sites over muziekbands en artiesten.
De ODP-categorie Nederlands:Kunst:Muziek:Componisten bevat (geheel of voor een relevant deel Nederlandstalige) sites gewijd aan leven en werk van (''moderne'', dwz actief ná 1900) componisten.
Nederlandstalige sites gewijd aan leven en werk van componisten (bijvoorbeeld: Bach, Beethoven, Xenakis, Stockhausen ...) of klassieke componisten actief vóór 1900 (bijvoorbeeld: Sweelinck) dien je aan te melden bij de categorie Nederlands:Kunst:Muziek:Stijlen:Klassiek:Componisten URL's worden enkel opgenomen als er sprake is van een zeker 'minimaal' inhoudelijk volume. Een 'componisten-pagina' met enkel een naam, geboortedatum en een lijstje werken wordt i.h.a. niet als een 'componisten-site' beschouwd.
In de categorie festivals horen alleen websites van festivals thuis. Organisaties die iets te bieden hebben met betrekking tot festivals, bandjes, of andere gerelateerde sites horen hier helaas niet in thuis.
De categorie festivals biedt een overzicht van websites van de diverse festivals in Nederland en België. Een festival is een groot muziekfeest of volksfeest, of een geregeld terugkerende reeks van muziek-, toneel- en andere uitvoeringen in een bepaald verband.
 • Subdomeinen (of deeplinks) van linkpagina''s zijn niet geschikt voor opname in de index. De algemene site wordt doorgaans vermeld in World/Nederlands/Computers/Internet/Zoeken/Indexen/Linkpagina''s
 • Overzichten van sites over muziek.
  Bands en artiesten die niet onder één muziekstijl passen, kunnen in de algemene letter- en cijfercategorieën in Muziek: Bands en Artiesten worden aangemeld.
  Muziek per stijl: Blaasmuziek, Blues, Country en Western, Dweilorkesten, Fanfares, Gabber, Hip Hop, House, Jazz, Klassiek, Nederlandstalig, Pop, Punk, Ska.
  Weblogs die gaan over muziek of geluiden.
  Copyright © 1998-2016 AOL Inc. Bepalingen voor gebruik
  Laatste wijziging: dinsdag 8 maart 2016 7:05:06 uur EST - bewerken