Deze categorie is bedoeld voor sites m.b.t. het huisgezin of het huishouden, d.w.z. wonen in het algemeen, verbouwingen, consumenteninformatie, tuinieren, koken, familie, ouders en kinderen.
Als uw site voornamelijk producten of diensten aanbiedt via het internet, kunt u deze aanmelden in World/Nederlands/Webwinkelen/Huis_en_Tuin.
Nuttige informatie over producten en diensten voor consumenten, zoals bijvoorbeeld indexen en overzichten van prijsvergelijkingen, tips en advies.
Meld hier alleen websites aan die advies verschaffen voor het maken van weldoordachte aankopen, of andere leerzame informatie. Websites die hoofdzakelijk ter promotie dienen worden in andere categorieën vermeld:

 • Websites die de mogelijkheid bieden aan consumenten om online aankopen te doen, kunnen in Webwinkelen aangemeld worden.
 • Websites van bedrijven kunnen binnen Regionaal in de plaats van vestiging aangemeld worden.
 • Websites van producenten van consumentengoederen kunnen in Zakelijk aangemeld worden.
Informatie die het je mogelijk maakt om dingen zelf te doen in plaats van dat je het product of dienst moet kopen of dat je het door iemand anders moet laten doen.
Commerciële websites die geen significante informatie verschaffen worden hier niet vermeld.

Websites die de mogelijkheid bieden om online aankopen te doen, kunnen in Webwinkelen aangemeld worden.

Websites van bedrijven zonder online verkoop mogelijkheden kunnen in de plaats van vestiging binnen Regionaal aangemeld worden.

Websites van producenten van doe-het-zelf artikelen kunnen in Zakelijk aangemeld worden.

Informatie over het ontwikkelen van de vaardigheid en relaties die we nodig hebben voor een gelukkig gezin en de opvoeding.
Familie sites en sites gemaakt door ouders, of grootouders, over hun (klein)kinderen behoren in deze categorie. Sites van individuen over zichzelf of hun hobbies horen NIET hier thuis. Deze kunnen in World/Nederlands/Maatschappij/Mensen/Persoonlijke_Homepages/ aangemeld worden.
Onder deze categorie vallen voorlichting- en adviessites over persoonlijke financiën.
Advies, tips of suggesties voor het regelen van het huishouden.
Overzichten van links naar onderwerpen op het gebied van Huis en Tuin.
 • Subdomeinen (of deeplinks) van linkpagina''s zijn niet geschikt voor opname in de index. De algemene site wordt doorgaans vermeld in World/Nederlands/Computers/Internet/Zoeken/Indexen/Linkpagina''s.
 • Deze categorie is voor websites van bedrijven die informatie, producten of diensten aanbieden aan consumenten welke gerelateerd zijn aan het huiselijke interieur.
  Als uw site voornamelijk producten aanbiedt die via het internet gekocht kunnen worden dan kunt u deze aanmelden in World: Nederlands: Webwinkelen: Huis en Tuin.

  Sites die gericht zijn op de zakelijke markt kunt u aanmelden in World: Nederlands: Zakelijk: Consumentenproducten: Huis en Tuin.

  Sites met informatie over koken en/of recepten.
  Deze categorie is bedoeld voor sites over koken en/of met meerdere recepten. Alleen in uitzonderingsgevallen worden afzonderlijke recepten opgenomen. Het moet dan gaan om pagina''s met een duidelijke meerwaarde ten opzichte van de al opgenomen sites, bijvoorbeeld omdat ze een onderwerp behandelen dat nog niet in de directory vertegenwoordigd is. Meld uw site aan bij de categorie die het meest overeen komt met het onderwerp van uw site.

  meer informatie (alleen voor redacteuren)

  Websites van tijdschriften, magazines en e-zines met artikelen op meerdere gebieden binnen het aandachtsgebied Huis en Tuin. Ook links naar specifieke radio en televisie programma's kunnen hier geplaatst worden.
  Websites met informatie gericht op huishoudens met betrekking tot ongedierte en de bestrijding daarvan. En websites van bedrijven die zich richten op ongediertebestrijding.
  Websites over tuinen en tuinieren, gericht op de tuinliefhebber.
  Hier worden alleen Nederlandstalige sites opgenomen die zich voornamelijk richten op de tuinliefhebber. Sites voor bedrijven die zich richten op de tuinindustrie maar niet direct op de particulier worden in een betreffende subcategorie van World/Nederlands/Zakelijk opgenomen.
  Informatie en advies voor mensen die van plaats of van woning gaan veranderen.
  Websites met op consumenten gerichte informatie over woningen.

  Voor zakelijk georienteerde sites zie:

  Informatie voor iedereen die zijn huis wil (ver)bouwen of dit wil laten doen door een vakman.

  Bedrijven die zich bezig houden met bouwen worden niet hier maar in World/Nederlands/Zakelijk/Bouw/ opgenomen.