De toestand van optimaal welzijn in geestelijk, lichamelijk en/of maatschappelijk opzicht.
Als uw site voornamelijk producten of diensten aanbiedt via het internet, kunt u deze aanmelden in World/Nederlands/Webwinkelen/Gezondheid_en_Uiterlijk.
Algemene ondersteunende websites voor chronisch zieken en betrokkenen hier welkom. Meer specifieke, op een aandoening gerichte sites graag aanmelden onder de passende ziekte.

meer informatie (alleen voor redacteuren)

Mensen die te zwaar zijn, of zich te dik vinden kunnen afvallen. Meestal komt het neer op minder calorieën eten/drinken en meer bewegen.
Sites m.b.t. Overgewicht kunnen naar World/Nederlands/Gezondheid/Aandoeningen_en_Ziekten/Overgewicht en sites over voeding naar World/Nederlands/Gezondheid/Voeding

LET OP. We vermelden alleen sites die echte informatie, diensten of producten leveren die van hun zelf afkomstig zijn. Affiliates / wederverkopers van allerlei producten worden direct verwijderd (dat soort sites wordt nergens binnen DMOZ opgenomen).

Niet traditionele geneeswijzen.
Sites moeten uitgebreide informatie geven over de toegepaste methoden, anders worden ze naar de betreffende regionale categorie doorgestuurd.
Sites van/over thermale baden en andere geneeskrachtige baden.
Meld sites van praktijken en klinieken aan in de daarvoor bestemde subcategorie!
Diensten met betrekking tot gezondheid.
Webwinkels kunnen worden aangemeld in de categorie: World/Nederlands/Webwinkelen/Gezondheid_en_Uiterlijk
Gewijd aan informatie over gezondheid van dieren, huisdieren, paarden, vee en andere dieren.
Online winkels die producten aan de man proberen te brengen horen thuis in World/Nederlands/Webwinkelen/Gezondheid_en_Uiterlijk
Informatie over farmacie en farmaceutische producten.
Bedrijven die farmaceutische producten of diensten produceren of leveren aan bedrijven en instellingen werkzaam in de gezondheidszorg worden in World: Nederlands: Zakelijk: Gezondheidszorg: Farmacie vermeld. Lokale apotheken worden opgenomen onder hun vestigingsplaats in World: Nederlands: Regionaal.
Een overzicht van de Nederlandstalige websites over fitness.
Alle Nederlandstalige of gedeeltelijk Nederlandstalige websites met informatie over fitness kunnen aangemeld worden. Gelieve links over sportscholen en fitnesscentra op de daarvoor gemaakte pagina aan te melden.

Let op: webwinkels voor gezondheidsproducten worden niet hier opgenomen, maar in World: Nederlands: Winkelen: Gezondheid en Uiterlijk.
De wetenschap die zich richt op de aard en de oorzaken van ziekten en op de middelen om die te genezen.
Meld hier Nederlandstalige sites aan met betrekking tot de bedrijfsgeneeskunde.
 • Subdomeinen (of deeplinks) van linkpagina''s zijn niet geschikt voor opname in de index. De algemene site wordt doorgaans vermeld in World/Nederlands/Computers/Internet/Zoeken/Indexen/Linkpagina''s.
 • De toestand van optimaal welzijn in geestelijk, lichamelijk en/of maatschappelijk opzicht gericht op kinderen. De kinderleeftijd kenmerkt zich door groei en ontwikkeling. Facetten die van invloed zijn op deze groei en ontwikkeling, hebben ook effect op de gezondheid van het kind.
  Meld a.u.b. hier uitsluitend sites aan in de nederlandse taal met informatie t.a.v. gezondheid van kinderen. Sites met betrekking tot kindergeneeskunde horen thuis in: World/Nederlands/Gezondheid/Geneeskunde/Kindergeneeskunde Organisaties met betrekking tot de gezondheid van kinderen kunnen terecht in de categorie: World/Nederlands/Gezondheid/Organisaties/Kinderen
  Meld hier sites aan van organisaties of verenigingen van (para)medische beroepsbeoefenenaren of belangenverenigingen voor (para)medici.
  Sites over de gezondheid van ouderen.
  Meld hier sites aan over de Gezondheid van Ouderen.
  Gezondheid naar regio.
  Meld de sites a.u.b in de betreffende regionale gemeente categorie aan.
  Het gedeelte van de heelkunde dat zich bezighoudt met de behandeling van de tanden, kiezen en het tandvlees.
  In deze categorie kunnen websites aangemeld worden met algemene informatie over tandheelkunde.
  Het uiterlijk heeft betrekking op het aanzicht, aanzien en gezicht van een persoon.
  Meld in deze categorie de websites aan die uitgebreide informatie geven over de verzorging van het uiterlijk. Geen sites van lokale kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, visagisten, enz. Deze worden alleen opgenomen in hun vestigingsplaats (Zie World/Nederlands/Regionaal). Hier toch aanmelden is zinloos, en zal opname van de betreffende site alleen maar vertragen.
  Leer van de verpleging van zieken.
  De sites die u hier aanmeldt moeten verpleeg- en/of verzorgigshuizen betreffen. Brancheorganisaties van dit soort instellingen zijn ook welkom. Wel moet het altijd gaan om intramurale voorzieningen. In deze categorie moet het altijd gaan om intramurale voorzieningen!

  meer informatie (alleen voor redacteuren)

  Informatieve sites over gezondheid en voeding en bedrijven die zich specialiseren in gezondheidsvoeding.
  Online winkels worden niet hier, maar in World: Nederlands: Winkelen: Gezondheid en Uiterlijk opgenomen.

  Sites van leveranciers van producten die via een MLM-systeem worden verkocht (zoals Herbalife) worden niet opgenomen in de index.

  Informatie over voeding die niet specifiek over de gezondheid gaat wordt opgenomen in World: Nederlands: Recreatie: Eten en Drinken.
  Fysiek, mentaal en sociaal welzijn in alle zaken met betrekking tot het voorplantingssysteem in alle levensstadia (bron: Wereldgezondheidsorganisatie). Bevat links over onvruchtbaarheid, abortus, zwangerschap en geboorte.
  Deze categorie gaat over de medische aspecten van voortplanting. Sites over de maatschappelijke aspecten van zwangerschap en kinderen kunt in één van de gerelateerde categorieën aanmelden.