Informatie over programmeertalen.
Links naar delphi sites
In deze categorie staan websites die gaan over het .NET-platform, Visual Studio .NET, ASP.NET, C# en andere .NET-gerelateerde onderwerpen.
Java is een programmeertaal waarmee applicaties gemaakt kunnen worden die op meerdere platformen tegelijk kunnen draaien. Er kunnen ook applets mee gemaakt worden: kleine applicaties die in websites ingebed zijn. JavaScript is een scripttaal om interactie toe te voegen aan webpagina's. Hoewel de 2 van een verschillende orde en oorsprong zijn, hebben ze toch een gemeenschappelijke basis.
Meld hier enkel Nederlandstalige sites over Java of JavaScript. Engelstalige sites horen thuis in de categorie Computers:Programming:Languages:Java of Computers:Programming:Languages:JavaScript.
De meest gebruikte scripttaal voor webbrowsers.

PHP

PHP is een scripttaal die in HTML wordt ingevoegd en aan de serverzijde wordt verwerkt. Het voorziet webontwikkelaars van een volledige suite van hulpmiddelen om dynamische websites te bouwen.
Meld hier enkel Nederlandstalige sites over programmeren in PHP. Engelstalige sites over PHP horen thuis in de categorie Computers:Programming:Languages:PHP. Commerciële sites horen thuis in de categorie World:Nederlands:Computers:Internet:Commerciële_Diensten.
Visual Basic is een populaire, krachtige en eenvoudig te leren programmeertaal om Windows- en webapplicaties mee te maken.
Meld in deze categorie enkel sites die over Visual Basic gaan EN die in het Nederlands zijn. Engelstalige sites over VB horen thuis in Computers:Programming:Languages:Visual Basic.