A weblogok személyes webezési naplók: napi vagy heti rendszerességgel a készítő leírja, hogy mit látott a weben, amit érdekesnek tartott. "A személyre szabott újdonságok nem azt jelentik, hogy elmész egy keresőbe, és beírod a kulcsszavakat, hanem hogy olyan személyhez mész, akiben megbízol." A weblogok két fő fajtája a "weblog", ami főként a hivatkozásokra épül és az online cikk (vagy napló), ami egy témát követ, vagy az író gondolatait, véleményét, mindennapi életét. Mindkét esetben rendszeres frissítésre van szükség ahhoz, hogy ezen kategóriába bekerülhessen (legalább háromszor egy héten). Ne küldd be a lapot egy főkategóriába, ha az sokkal pontosabban illik egy alkategóriába, és természetesen ne küldd be egyszerre több kategóriába sem.
A weblogoknak hivatkozásokat kell tartalmazniuk más weblapokra, rendszeres, dátummal ellátott bejegyzésekkel kell rendelkezniük, és általában lehetőséget kell, hogy adjanak arra, hogy az olvasók megjegyzéseket fűzhessenek a bejegyzésekhez.
Hosszabb eszmefuttatásokat, gondolatokat közlő weblogok helye.
A legtágabb kategória. Mivel a webnapló/blog a véleménnyilvánítás és a művészi önkifejezés eszköze is lehet, lehetőséget biztosítunk, hogy azok, akik úgy érzik, hogy a többi kategória egyikébe sem tartoznak, ide regisztrálják oldalukat. Fontos: Hogy elkerüljük a kategória burjánzását, arra kérünk, hogy mielőtt ide kérnéd weblogod felvételét, nagyon alaposan tanulmányozd át a többi kategóriát a rájuk vonatkozó leírásokkal együtt.
Humoros webnaplók
Olyan webnaplók, amelyek túlnyomórészt képes bejegyzéseket tartalmaznak
Olyan weblogok kerülnek ide, amelyekben a szerző saját életéről (is) rendszeresen ír.
Olyan blog, amelybe főleg egy bizonyos szakmai területhez érkeznek rövidebb-hosszabb lélegzetvételű bejegyzések.
Olyan webnaplók, amelyekbe többen is írnak bejegyzéseket (és minden szerző aktív, vagyis szerzőnként hetente legalább egy, az egész blogba hetente legalább három új bejegyzés kerül be).
A webnapló (online cikk vagy napló) egy témát követ, vagy az író gondolatait, véleményét, mindennapi életét írja le. Rendszeres frissítésre van szükség ahhoz, hogy egy oldal ezen kategóriába bekerülhessen (legalább háromszor egy héten). Ne küldd be a lapot egy főkategóriába, ha az sokkal pontosabban illik egy alkategóriába, és természetesen ne küldd be egyszerre több kategóriába sem.