Kultúra kategória. Ide kerülnek a kultúrával, kulturális élettel, eseményekkel, szervezetekkel kapcsolatos lapok. Itt a helye a kulturális intézményeknek, múzeumoknak is, melyek nem egy adott művészeti ággal foglalkoznak.
A művészetekről szóló kategória a "Művészet". Ne küldj ebbe a kategóriába képzőművészeti (pl. festészet), előadó-művészeti (pl. zene) vagy egyéb egy adott művészeti ággal foglalkozó lapot. Ide általános kulturális tartalmakat illetve az átfogó művészeti lapokat (sok művészeti ágat felölelő) várunk.
Az elsősorban üzleti oldalak helye itt van: Magyar/Üzlet/Építőipar.
Fotóművészettel kapcsolatos oldalak.
Fotósok saját oldalait nem ide, hanem a http://www.dmoz.org/World/Magyar/Személyes_lapok/ kategóriába várjuk, kivéve, ha nemzetközi szinten elismert fotóművészről van szó, és az oldala nem csak galéria, hanem sok információval is szolgál, ezen kívül kiállításjegyzék jó pont az elfogadásnál.
A katalógusba nem áll módunkban befejezetlen, illetve ingyenes tárhelyen lévő honlapok linkjeit elhelyezni. Ez alól a feltétel alól csak nagyon kivételes esetben térünk el (népszerű, tartalmas, igényes oldalak). Továbbá, amelyek nem érnek el egy bizonyos minőségi szintet, nem kerülnek elhelyezésre. 18 év feletti, valamint jogokat sértő tartalommal rendelkező weblapoknak sincs itt a helye. Ha a honlap a fenti feltételeknek eleget tesz, tessék bátran ajánlani, elbírálás után döntünk a helyzetét illetően.