In Partnership with AOL Search
 
Az élelmiszer-kiskereskedelem az Üzlet/Kereskedelem, a vendéglátóipari tevékenységek pedig az Üzlet/Vendéglátás kategóriába tartoznak.
Élelmiszerek, élelmiszeripari alapanyagok és gépek gyártása és forgalmazása.
A tartalmi és technikai minimum-követelményekkel kapcsolatban érdemes elolvasni a Magyar/Üzlet kategória kérdés-válasz gyűjteményét (FAQ).
  • Energia előállítása, szolgáltatása, kereskedelme.
  • Hagyományos és alternatív energiaforrások.
  • Közmű- és városüzemeltetési szolgáltatások.
  • Környezetvédelmi tanácsadás és szolgáltatások.
  • Hulladékgazdálkodás.

** Figyelmesen olvasson el minden információt. **


A szabályok nem betartása a weblap azonnali törlését vonja maga után. Kizárólag igényes tartalmas weblapok kerülnek listázásra. Ha weblapja nem kerül be az adatbázisba pár héten belül, akkor nem felelt meg.

A weblap címének és leírásának megadása legyen mentes az önreklámozó nyelvezettől. Tipikusan rossz leírás:

-Építőipari műanyagok SZÉLES választéka, MAGAS színvonalú kiszolgálás, szakszerű tanácsadás, a LEGJOBB árakon.

Az ilyen leírásokat az editor módosítani fogja, esetleg törli a regisztrációt.

Bútorok, vagy egyéb kerti dolgok készítésével foglalkozó weblapok számára a megfelelő kategóriák:

World/Magyar/Üzlet/Termelőipar
World/Magyar/Üzlet/Kereskedelem/Otthon és kert
World/Magyar/Vásárlás/Otthon és kert

Egy adott terület és környékén működő cégeket a

World/Magyar/Regionális

kategóriába kell bejelenteni.

Minden előzetes bejelentés nélkül fenntatjuk a jogot, hogy ajánlásának szövegén változtassunk a DMOZ szabályainak megfelelően. A katalógusban szereplő weboldalakat időszakonként ellenőrízzük, és amennyiben bármely későbbi változtatás után nem felel meg az ajánlásban jelzett követelmények bármelyikének, azt előzetes értesítés nélkül töröljük.
A Magyar építőiparral foglalkozó cégek és weboldalak listája. Az építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó cégeket az adott alkategóriába kell bejelenteni.
Vas- és acélipari, kohászati, fémfeldolgozó cégek honlapjai.
Gépipari, gépgyártó cégek honlapjai.
Cégadatbázisok helye: Üzlet/Szolgáltatás/Információ
Turisztikai célpontok nem-üzleti jellegű vagy nem konkrét vállalkozáshoz köthető honlapjai a Magyar/Szabadidő/Turizmus kategóriába; kulturális jellegű célpontok (múzeum, kiállítás) és rendezvények honlapjai a Magyar/Kultúra kategóriába küldendőek. A tartalmi és technikai minimum-követelményekkel kapcsolatban maximálisan ajánlott elolvasni a Magyar/Üzlet kategória kérdés-válasz gyűjteményét (FAQ, GyIK), angolul tudóknak pedig érdemes az eredeti, hivatalos DMOZ regisztrációs útmutatót is - a követelményeknek megfelelő bejelentés ugyanis jelentősen felgyorsíthatja a lap felvételét.
Idegenforgalomhoz kapcsolódó szolgáltatások; utazási irodák; kifejezetten vállalkozáshoz köthető nem-kulturális turisztikai célpontok (pl. szabadidőpark) honlapjai.
Az on-line (Internetes kereskedelmet támogató) boltok helye a Vásárlás kategóriában van.
Számítástechnika, hardware-software, számítástechnikai szolgáltatások és kereskedelem.
Ha létezik alkategória a témának, kérlek, azt használd.
Ingatlanok adása-vétele, ingatlanszakértők, ingatlanügynökök és ügynökségek, ingatlanokkal kapcsolatos tanulmányok, illetve egyéb, témába vágó dolgok.
Ha egy szolgáltató fő profilja egyértelmű (főképp tartalomszolgáltatás, főképp hozzáférés szolgáltatás, stb.) akkor nem ezen kategóriába, hanem a megfelelő alkategóriába tartozik. Itt olyan szolgáltatók szerepelnek, akik fősszolgáltatásukként egyszerre több alkategóriát is lefednek, vagy egyik alkategóiába sem illeszthetőek be.

more information (editors only)

There is currently no description created for this category.
Mérnöki irodák, ipari alpinisták, műszaki tanácsadók stb.
Joggal kapcsolatos tevékenységek
A tartalmi és technikai minimum-követelményekkel kapcsolatban maximálisan ajánlott elolvasni a Magyar/Üzlet kategória kérdés-válasz gyűjteményét (FAQ, GyIK), angolul tudóknak pedig érdemes az eredeti, hivatalos DMOZ regisztrációs útmutatót is - a követelményeknek megfelelő bejelentés ugyanis jelentősen felgyorsíthatja a lap felvételét. Az online vásárlást lehetővé tévő honlapok a Magyar/Vásárlás kategóriába küldendők.

more information (editors only)

Elsődlegesen kereskedelmi tevékenységet folytató cégek bemutatkozó (nem e-commerce) honlapjai.
FIGYELEM! Minden netikettet sértő tevékenységet végző, vagy reklámozó lapot törlünk, beleértve a spammereket, a végtelen vagy letilthatatlan popup-ablakok készítőit és egyéb "hatékony ám etikátlan" megoldásokat.

more information (editors only)

Marketing témakörű weblapok.
Ide olyan honlapok tartoznak, melyek alapvetően mezőgazdasági vagy erdészeti üzleti vállalkozások tevékenységéhez kapcsolódnak, és elsődleges céljuk a cég, a termékek és szolgáltatások bemutatása. A kifejezetten online vásárláshoz készült oldalak - még ha mezőgazdasági vagy erdészeti témájúak is - a Magyar/Vásárlás/Mezőgazdaság kategóriába tartoznak.
Műszergyártás és műszerkereskedelem.
Kiadványok nyomtatása (könyv, térkép, ...) és kiadásuk.
A feldolgozás segítése és gyorsítása érdekében a weboldal beküldésekor, kérem, kövesse az alábbi irányelveket: CÍM/TITLE MEGFOGALMAZÁSA A cím a szervezet vagy weboldal neve legyen, pl. Valamilyen Kft. vagy Ilyen Hiteliroda - semmiképpen nem lehet kulcsszavak felsorolása. LEÍRÁS/DESCRIPTION MEGFOGALMAZÁSA Informatív legyen, lehetőleg egész mondatokban - semmiképpen nem lehet kulcsszavak felsorolása.
Pénzügy - befektetés, hitel, pénzforgalom, pénz és egyéb vagyontárgyak, kockázati tényezők kezelése, információs szolgáltatások.
Személy- és teherszállítás
A tartalmi és technikai minimum-követelményekkel kapcsolatban maximálisan ajánlott elolvasni a Magyar/Üzlet kategória kérdés-válasz gyűjteményét (FAQ, GyIK), angolul tudóknak pedig érdemes az eredeti, hivatalos DMOZ regisztrációs útmutatót is - a követelményeknek megfelelő bejelentés ugyanis jelentősen felgyorsíthatja a lap felvételét.
Elsődlegesen szolgáltatási tevékenységet folytató cégek honlapjai.
A tartalmi és technikai minimum-követelményekkel kapcsolatban érdemes elolvasni a Magyar/Üzlet kategória kérdés-válasz gyűjteményét (FAQ). [Some info in English about the category for editors below]
Vegyi anyagok, ezekből készült termékek, illetve vegyiparban használatos gépek gyártása, kereskedelme.
Ha házhozszállítás esetén van online rendelési lehetőség, akkor a honlap a Magyar/Vásárlás/Élelmiszer kategóriába küldendő. A tartalmi és technikai minimum-követelményekkel kapcsolatban maximálisan ajánlott elolvasni a Magyar/Üzlet kategória kérdés-válasz gyűjteményét (FAQ, GyIK), angolul tudóknak pedig érdemes az eredeti, hivatalos DMOZ regisztrációs útmutatót is - a követelményeknek megfelelő bejelentés ugyanis jelentősen felgyorsíthatja a lap felvételét.
Elsődlegesen vendéglátóipari funkciót betöltő létesítmények (étterem, cukrászda, bár, kávézó stb.), illetve vendéglátáshoz kötődő szolgáltatásokat (pl. ételkiszállítás, étkeztetés) nyújtó cégek honlapjai.
Copyright © 1998-2016 AOL Inc. Használati feltételek
Utolsó frissítés: 2014. október 21. 13:03:21 EDT - szerkesztés