Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει αποκλειστικά σελίδες γραμμένες στα ελληνικά αλλά το περιεχόμενο δεν χρειάζεται να έχει σχέση με την Ελλάδα. This category is for all sites written in Greek whether or not they have anything to do with Greece. Sites about Greece written in other languages are found in other parts of the directory with other sites of that language.

Στην κατηγορία World/Greek μπορούν να καταχωρήθούν ιστοσελίδες στην Ελληνική γλώσσα αποκλειστικά. Εάν η ιστοδελίδα σας είναι σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα παρακαλούμε προχωρήστε στην καταχώρηση της στην αντίστοιχη κατηγορία.

World/Greek is only for the listing of sites with content written in Greek. If your site is in a different language please consider submitting it to the proper subcategory for that language in World.


Οδηγίες καταχώρησης

URL :
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε την σωστή διεύθυνση. Εαν η ιστοσελίδα σας περιλαμβάνει έκδοση και σε κάποια άλλη γλώσσα, ως διέυθυνση εισάγετε αυτήν που αφορά την ελληνική έκδοση. (π.χ. http://www.mysite.gr/gr/index.html).

Κατηγορία :
Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρεί την σωστή (την πλέον σχετική) κατηγορία (υποκατηγορία) στην οποία θα πρέπει να καταχωρηθεί η ιστοσελίδα σας. Η υποβολή της ιστοσελίδας σας σε λάθος κατηγορία μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμη και να αποκλείσει την καταχώρηση της.

Τίτλος:

 • Εισάγετε τον ακριβή τίτλο της ιστοσελίδας σας όπως εμφανίζεται σε αυτήν.(π.χ. Ονομασία οργανισμού, επιχείρησης, προσωπικής ιστοσελίδας κλπ).
 • Αποφύγετε την χρήση διαφημιστικών και υποκειμενικών όρων. (π.χ. "Η καλύτερη ιστοσελίδα", "Ο μεγαλύτερος κατάλογος" κλπ)
 • Αποφύγετε την χρήση μόνο κεφαλαίων χαρακτήρων. (Λάθος τίτλος : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Σωστός τίτλος : Ιστοσελίδα Μουσικής ).

Περιγραφή:

 • Εισάγετε περιληπτικά το περιεχόμενο και τις πληροφορίες που παρέχονται στην ιστοσελίδα σας.
 • Αποφύγετε την χρήση διαφημιστικών και υποκειμενικών όρων.
 • Αποφύγετε την χρήση κεφαλάιων χαρακτήρων παρά μονάχα όπου κρίνεται απαραίτητο (Κύρια ονόματα, οργανισμοί κλπ).
 • Αποφύγετε την χρήση ξενικών λέξεων εκτός εάν πρόκειται για επίσημες ονομασίες και ευρέως διαδεδομένους όρους (π.χ. Internet).
Η κατηγορία Αγορές περιέχει ιστοσελίδες των οποίων η βασική προτεραιότητα είναι να επιτρέπουν στον καταναλωτή να μπορεί να επιλέγει και να λαμβάνει αγαθά και υπηρεσίες μέσω του παγκόσμιου ιστού. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:
 • Online συστήματα αγορών που επιτρέπουν στο χρήστη να παραγγέλνει απ' ευθείας από τον ιστό (internet).
 • Online συστήματα αγορών που επιτρέπουν στο χρήστη να δημιουργεί ένα έντυπο παραγγελίας το οποίο και στέλνεται σε κάποιον έμπορο μέσω fax ή ταχυδρομείου.
 • Κατάλογοι προϊόντων και τιμών τα οποία ο χρήστης μπορεί να παραγγείλει μέσω ταχυδρομείου ή τηλεφώνου.
Η κατηγορία Αναψυχή καλύπτει ελληνικές ιστοσελίδες για τις δραστηριότητες και τα χόμπι που προορίζονται να δώσουν ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου ενός συμμετέχοντος. Ο σκοπός της κατηγορίας είναι να παρασχεθούν οι πόροι και οι πληροφορίες για ένα πλήθος ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Αυτοί οι πόροι πρέπει να παρουσιάζουν εκτεταμένο ή παγκόσμιο ενδιαφέρον και όχι για μια συγκεκριμένη περιοχή.
Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει ιστοσελίδες επιχειρήσεων στην Ελληνική γλώσσα
Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει ιστοσελίδες στην Ελληνική γλώσσα, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε Ελληνικό ή/και παγκόσμιο επίπεδο. Εάν η ιστοσελίδα που πρόκειται να καταχωρήσετε αναφέρεται σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε συγκεκριμένη περιοχή (Ηπειρο, Χώρα, Πόλη) καταχωρήστε την στην αντίστοιχη τοπική κατηγορία. π.χ. World/Greek/Κατά Περιοχή/Ευρώπη/Ελλάδα/Νομοί/Αρτα/Επιχειρήσεις_και_Οικονομία.

Εαν η ιστοσελίδα της επιχείρησης, αναφέρεται σε κάποια απο τις υπάρχουσες υποκατηγορίες, καταχωρήστε την στην πλέον σχετική. 

Η κατηγορία Κατά Περιοχή περιλαμβάνει ιστοσελίδες στην Ελληνική γλώσσα που αναφέρονται σε γεωγραφικές περιοχές του κόσμου.
Οι ιστοσελίδες που υποβάλλετε για καταχώρηση θα πρέπει να είναι στην Ελληνική γλώσσα. Παρακαλούμε υποβάλλετε την σελίδα σας στην όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη πόλη, περιοχή ή χώρα στην οποία αναφέρεστε.
Η κατηγορία Κοινωνία καλύπτει θέματα που ασχολούνται με την ανθρώπινη αλληλεπίδραση,
την ανθρώπινη σκέψη, τις εικασίες, και τις προσδοκίες των ανθρώπων για τον κόσμο στον οποίο ζουν.
Η κατηγορία αυτή καλύπτει θέματα που αφορούν άμεσα τους ανθρώπους, όπως Ανθρωποι, Ειδικές Ανάγκες.
Καλύπτει επίσης τις εγγενείς εμπειρίες στην ύπαρξη του ανθρώπου, όπως η σεξουαλικότητα, ο θάνατος, οι επιλογές στον τρόπο ζωής.

Η κατηγορία Κοινωνία καλύπτει τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους σε θέματα όπως σχέσεις, ακτιβισμός,
εργασία, στρατός, πολιτική, δίκαιο, κυβέρνηση και οργανισμοί.
Καλύπτει την αντίληψη και κατανόηση των ανθρώπων σχετικά με το σύμπαν στο οποίο ζουν και τη σχέση τους με τον χρόνο.

Πολλά άλλα μεγάλα τμήματα του καταλόγου έχουν κατηγορίες που σχετίζονται με την κοινωνία.
Για παράδειγμα, οι κατηγορίες για τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για την κοινωνία, κυρίως λόγω της συνεισφοράς τους στην επιστήμη,
τις τέχνες, τον αθλητισμό, που βρίσκονται στις κατηγορίες Επιστήμη, Τέχνες, Αθλητικά.
Κοινωνικά θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια είναι στο Σπίτι
Ειδήσεις για την κοινωνία είναι σε Νέα.

Παρακαλούμε ο Τίτλος της σελίδας σας να είναι όσο γίνεται ακριβής σε σχέση με το περιεχόμενό της. Ο Τίτλος να δίδεται στην ελληνική γλώσσα και σε παρένθεση στα αγγλικά. Μην παραλείπετε να δώστε μια σύντομη περίληψη για το τι περιέχει η Σελίδα σας. Σημειώστε όταν πρόκειται για θρησκευτική σελίδα, σε ποιό δόγμα ή θρησκεία ανήκει.
Η κατηγορία παιχνιδιών αναφέρεται σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν σωματική εξάσκηση σκοπεύουν να ψυχαγωγήσουν τους συμμετέχοντες και καθορίζονται από κάποια συγκεκριμένα σετ κανόνων. Τα παιχνίδια είναι συνήθως ανταγωνιστικά και οι παίκτες είτe συναγωνίζονται μεταξύ τους είτε ενάντια σε τεχνητή νοημοσύνη ή ενάντια σε προβλήματα που τίθενται από τους κανόνες (πχ. Πασιέντζα). Συνήθως σε κάθε παιχνίδι κάποιος παίκτης μπορεί να κερδίσει ή να χάσει. Στη κατηγορία Αναψυχή περιλαμβάνει τα χόμπυ, καθώς και δραστηριότητες που προσφέρουν ευχαρίστηση κατά τον ελεύθερο χρόνο. Γενικά αυτές οι δραστηριότητες δεν εμπεριέχουν το στοιχείο του ανταγωνισμού και δεν αναδεικνύουν κάποιο νικητή. Επίσης δεν ακολουθούν κάποιους κανονισμούς.
Παρακαλούμε, εαν η ιστοσελίδα που θέλετε να προτείνετε πουλάει προΐόντα ή υπηρεσίες σχετικά με επιτραπέζια παιχνίδια, τότε η κατάλληλη κατηγορία να την υποβάλλετε είναι η Αγορές
Αυτή είναι μια κατηγορία για ιστοσελίδες αφιερωμένες στη μελέτη πληροφοριών και την πρόσβαση σε αυτές - τη διδασκαλία τους (Εκπαίδευση), τη χρησιμοποίησή τους (Διαχείριση Γνώσης), την αποθήκευση τους (Βιβλιοθήκες) - ή για ιστοσελίδες που περιέχουν πληροφορίες για ποικίλα και αρκετά περιεκτικά θέματα που δεν θα μπορούσαν να ταξινομηθούν στις άλλες κορυφαίες κατηγορίες του Open Directory (Λεξικά, Κατάλογοι, και Εγκυκλοπαίδειες).

Καλώς ήλθατε στην κατηγορία Σπίτι του Open Directory Project.
Αν σας ενδιαφέρει η βελτίωση του σπιτιού, η διακόσμηση, η ανακαίνιση ή να κάνετε μόνοι σας επισκευές στο σπίτι, η φορολογική ενημέρωση, τα νέα της αγοράς, η κηπουρική, οι συνταγές, η ζωή σε διαμέρισμα, ιστοσελίδες για την οικογένεια και τους γονείς, η κατηγορία Σπίτι διαθέτει ιστοσελίδες για σας.
Παρακαλούμε καταχωρήστε εδώ Ελληνικές σελίδες που έχουν σχέση με το σπίτι, τη διακόσμισή του, τον κήπο, την κουζίνα.
Μην υποβάλετε ιστοσελίδες που διαφημίζουν ενοίκια, υπηρεσίες ενοικίασης, ή είδη για διαμερίσματα.
Εάν η ιστοσελίδα σας δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα της κατηγορίας αυτής, παρακαλούμε να κάνετε την υποβολή σας στην σωστή κατηγορία. Η υποβολή της ιστοσελίδας σε λάθος κατηγορία μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμη και να εμποδίσει την καταχώρηση της στον κατάλογο.
Η ιστοσελίδα θα πρέπει να ειναι υποχρεωτικά γραμμένη στην Ελληνική γλώσσα (ή η διεύθυνση να κατευθύνεται στο Ελληνικό μέρος του site).
Συμβουλές καταχώρησης:
 1. Οταν γράφετε τον τίτλο της ιστοσελίδας σας, παρακαλούμε βεβαιωθήτε ότι είναι ο σωστός.
 2. Οταν γράφετε την περιγραφή της ιστοσελίδας, παρακαλούμε περιγράψτε ακριβώς τι περιλαμβάνει και προσφέρει αυτή, χωρίς την χρήση διαφημιστικών όρων.
Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει αυστηρά και μόνο δικτυακούς τόπους που ως σκοπό τους έχουν την πληροφόρηση των επιστημόνων ή/και του κοινού, και όχι την διαφήμιση και το εμπόριο.
Παρακαλούνται όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε καταχώρηση URL στην κατηγορία αυτή, να προσέξουν τα παρακάτω:

-Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει αυστηρά και μόνο δικτυακούς τόπους που ως σκοπό τους έχουν την πληροφόρηση των επιστημόνων ή/και του κοινού, και όχι την διαφήμιση και το εμπόριο.

Προσοχή στην εισαγωγή των διευθύνσεων,λάθος URLs θα απορριφθούν.
-Εισάγετε τον ακριβή τίτλο της σελίδας όπως αυτός παρουσιάζεται.
-Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία στον τίτλο ή την περιγραφή, εκτός εάν πρόκειται για ακρωνύμιο.
-Σύντομες και περιεκτικές περιγραφές χωρίς υποκειμενικά στοιχεία.
-Για σελίδες με αγγλικό περιεχόμενο, παρακαλώ προτιμείστε την κατηγορία Regional: Europe: Greece: Health
-Για σελίδες με εμπορικό περιεχόμενο, παρακαλώ προτιμείστε την κατηγορία World: Greek: Επιχειρήσεις: Υγεία
Please submit only sites with stores selling computers, software and accessories for computers.