Els esports són esdeveniments competitius que impliquen esforç físic.

Esports
World/Català

Aquesta categoria engloba els llocs web en llengua catalana relacionats a esports com a activitats competitives i no pas com a activitats recreatives. Categories relacionades: Jocs, per a activitats competitives però no físiques (per exemple els escacs), i Lleure, per a aficions que no són necessàriament competitives.

Aeris.
Entreu aquí només llocs en català sobre els esports Aeris amb temàtica general.
Esport de tàctiques i per equips en què combaten en un terreny de joc amb armament de simulació.
Les arts marcials són un conjunt d'esports de combat sense armes i d'origen oriental.
Enllaços sobre Atletisme. Totes les disciplines.
Entreu només llocs web en català sobre Atletisme.
Bàdminton.
Enllaços sobre Bàsquet (Bàsket, Basquetbol). Equips de totes les divisions i Bàsquet en general.
Entreu només llocs web en català sobre Bàsquet.
Beisbol.
Categoria per a recursos, normes, associacions i clubs que practiquen aquest esports en les seves diferents modalitats.
Esport.
Entreu només llocs web en català sobre Bitlles.
Ciclisme. Esport.
Entreu només llocs en català sobre el Ciclisme.
Clubs esportius.
El corfbol, o korfball, és un esport en què prenen part dos equips de quatre homes i quatre dones cadascun, distribuïts en zones d'atac i de defensa, que cerquen d'introduir amb les mans una pilota dins una cistella defensada per l'equip contrari.
Entreu només lloc en català sobre Korfball.
El culturisme és un esport que consisteix en desenvolupar la massa muscular del cos (una hipertròfia muscular) per mitjà d'exercicis com l'alçament de peses, discs, barres, manuelles o la utilització d'aparells amb pesos integrats combinats amb una alimentació hipercalòrica. El culturisme cerca el desenvolupament dels grups musculars del cos mantenint sempre un balanç en el desenvolupament, el que es coneix com a simetria.
Esport en què els competidors fan servir un plànol detallat i una brúixola per trobar el camí entre dos punts marcats.
Aquesta categoria està dedicada a les curses d''orientació i no pas a l''orientació a la muntanya en general.
L'eisstock o eisstocksport, en terminologia alemanya, i icestock en, terminologia anglesa, és un esport que té el seus orígens als Alps. Les primeres imatges daten del segle XVI, més concretament l'any 1564 en dos olis de l'autor Pieter Brueguel, pintor de l'època que va immortalitzar la principal activitat de lleure que realitzaven a l'hivern els habitants dels Alps. És un esport amb llarga tradició i història i actualment es segueix practicant, no només a l'hivern sinó també a l'estiu amb la variant del joc sobre asfalt.
Llocs web sobre l'ensenyament del món de l'esport.
Entreu només llocs en català sobre ensenyament d''esports.
Cites, torneigs, trofeus i campionats i llocs relacionats amb aquests.
Si un esdeveniment està lligat a un esport determinat, aniarà llistat en aquest esport i @enllaçat des d''aquí.
Esgrima. Esport.
Entreu aquí només llocs en català sobre l''Esgrima.
Llocs web referents a la espeleologia.
Esportistes.
Els esports aquàtics són un conjunt d'esports que és practiquen a l'aigua.
Motor.
Entreu només llocs en català sobre esports del món del Motor en general.
Esquaix. Esport.
Entreu només llocs en català sobre Esquaix.
Esquí. Esport d'hivern.
Entreu només llocs web en català sobre l''Esquí.
El fistball, o fistbol, és un esport que consisteix a passar una pilota d'una part del terreny de joc a l'altra per damunt d'una xarxa, practicat a gairebé tots els continents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia). L'Associació Internacional de Fistbol (International Fistball Association) és l'organisme que regula i promou internacionalment aquest esport.
El futbol és un esport d'equip practicat a l'aire lliure entre dos equips d'onze jugadors cadascun amb la finalitat d'introduir una pilota, impulsada amb els peus o amb el cap, a la porteria de l'equip contrari.
Si us plau fixi''s que només els llocs web en la llengua catalana seran llistats en aquesta categoria. Per trobar la categoria apropiada pels llocs web en altres llengües miri http://dmoz.org/World/ i http://dmoz.org/Sports/Soccer/.
El futbol americà és un esport molt popular als Estats Units, derivat del rugbi, bé que més violent i, també, més espectacular.
El futbol australià és un esport originari de la ciutat de Melbourne, capital de l'Estat de Victòria, a Austràlia. El joc dura 4 quarts de 20 minuts reals cadascun i el disputen dos equips de 18 jugadors en camps ovalats de gespa de tamany variable.
El futbol tennis, o fut-tennis, és un esport sorgit de la barreja entre el futbol i el tennis. A nivell internacional està regulat per la Federació Internacional de Futbol-Tennis (FIFTA).
Llocs relatius a la pràctica d'aquest esport, consistent en l'execució exacta i harmònica d'una sèrie de moviments corporals definits precisament.
Golf.
Entreu només llocs en català sobre Golf en general.
Halterofilia. Esport.
Entreu només llocs web en català sobre Halterofilia.
Enllaços sobre Handbol. Totes les divisions, aficions, esportistes, tècniques i Handbol en general.
Entreu només llocs web en català sobre Handbol.
Hípica. Esport.
Entreu només llocs en català sobre Hípica.
Hoquei.
Entreu només llocs en català sobre l''Hoquei de temàtica general.
La lluita és un combat sense armes entre dos contendents sotmès a un reglament, la finalitat del qual és vèncer la resistència de l'adversari amb determinades tècniques i estratègies. Algunes modalitats estan admeses als Jocs Olímpics des de 1901, i es va competir per primera vegada el 1904 als jocs celebrats a Saint Louis (Missouri, Estats Units).
Mitjans de comunicació sobre el món dels esports.
Entreu només llocs web en català sobre Mitjans de comunicació sobre temes esportius.
Entreu només llocs en català sobre l''Alpinisme.
Llocs a Internet sobre aquest esport de raqueta: Associacions, clubs, normativa, competicions i qualsevol altra informació referida.
La guerra de pintura, o paintball, és un joc que es practica a l'aire lliure i que consisteix a dividir els participants en dos equips, els jugadors dels quals es disparen boles de pintura els uns als altres mitjançant unes escopetes especials d'aire comprimit.
Patinatge.
Entreu només llocs en català sobre Patinatge en general.
Petanca.
Enllaços sobre Pilota. Tant Pilota valenciana, com qualsevol altra tipus de Pilota.
Entreu només llocs web en català sobre Pilota.
Informació de Pitch&Putt. Camps, Clubs i demés pàgines.
El plat volador agrupa una sèrie d'esports que es practiquen amb un disc còncau de plàstic que els jugadors es llancen mentre el fan rodar sobre ell mateix. Existeixen diferents modalitats, però la més coneguda és el plat a gol, conegut en anglès com a ultimate. Aquesta modalitat té per objectiu aconseguir punts passant el disc al final de la zona oposada. Els jugadors no poden córrer mentre tenen el disc.
El raquetbol és un esport de pilota que es juga en una pista d'esquaix, en el qual s'utilitza una raqueta encordada de 55,88 centímetres de llargada màxima i una pilota de 5,72 centímetres de diàmetre i d'uns 39 grams de pes.
El rugbi és un esport d'equip practicat a l'aire lliure entre dos equips de quinze jugadors cadascun, consistent a fer assajos a la zona d'assaig de l'adversari portant la pilota amb les mans o el braç.
Entreu només llocs web en català sobre Frontennis.
Tennis Taula. Ping-Pong.
Entreu només llocs web en català sobre Tennis Taula.
Enllaços sobre Tir amb arc.
Entreu només llocs web en català sobre Tir amb arc.
Esport. Llançament amb fona.
Entreu només llocs web en català sobre tir amb fona.
Enllaços sobre Triatló.
Entreu només llocs web en català sobre Triatló.
El twirling és un esport en què s'executen, amb acompanyament musical, exercicis propis de la dansa i de la gimnàstica rítmica fent figures amb un o més bastons.
Voleibol. Esport.
Entreu només llocs en català sobre el Voleibol.