Empreses elaboradores de vins i cava amb denominacions d'origeb de Catalunya.
La Denominació d'Origen Alacant és una àrea de producció de vins amb denominació d'origen del País Valencià. La denominació d'origen va ser constituïda el 1987. L'àrea de producció s'estén per 50 municipis d'Alacant. Són varietats blanques tradicionals la marseguera i el moscatell i, a més, són recomanades el forcallat i el macabeu. Les varietats negres tradicionals són la garnatxa negra, la garnatxa tintera (també anomenada alacant) i el monestrell, a més de l'ull de llebre com a varietat recomanada i el boval com a varietat autoritzada. Un vi exclusiu de la DO Alacant és el fondellol, un vi ranci força dolç elaborat amb monestrell sobremadurat i envellit en fusta més de vuit anys. En la subzona de la Marina destaca el moscatell elaborat exclusivament amb la varietat de moscatell d'Alexandria.
Vins de la denominació d'origen Alella.
Denominació d'origen de vi de Mallorca.
Vins amb denominació d'origen Catalunya.
Empreses elaboradores de cava.
Vins de la denominació d'origen Conca de Barberà.
La Denominació d'Origen Costers del Rosselló és un vi sec amb denominació d'origen etiquetat sota les denominacions DO Costers del Rosselló i DO Costers del Rosselló Els Aspres. És una denominació d'origen que consta de 118 municipis de la Catalunya del Nord, bàsicament el Rosselló més part del Vallespir i del Conflent. Des del 2004 s'ha afegit la denominació Costers del Rosselló Els Aspres pels 37 municipis del sud de l'àrea. Destaquen els vins negres i rosats.
Vins de la denominació d'origen Costers del Segre.
El vi de Cotlliure és un vi sec amb denominació d'origen. L'àrea de producció coincideix amb la denominació d'origen Banyuls, al sud del Rosselló, abastant els municipis de Banyuls de la Marenda, Cotlliure, Portvendres i Cervera de la Marenda.
Vins amb denominació d'origen Empordà - Costa Brava.
Vins amb denominació d'origen Montsant.
Vins amb denominació d'origen Penedès.
Vins amb denominació d'origen Pla de bages.
Denominació d'origen de vins de Mallorca.
Vins amb denominació d'origen Priorat.
Vins amb aquesta denominació d'origen.
Vins amb denominació d'origen Terra Alta.
La Denominació d'Origen València és una àreea de producció de vins amb denominació d'origen. Predominen les varietats messeguera a l'Alt Túria, malvasia al Valentí, monastrell al Clarià i moscatell d'Alexandria al de Moscatell de València. El vi més representatiu és la mistela, un vi de licor de moscatell.
El vi de la terra és un vi de taula amb indicació geogràfica tradicional. S'hi poden incloure vins d'agulla, vins de licor i vins de raïm sobremadurat. A diferència dels vins de taula, en l'etiquetatge s'autoritza la indicació de l'anyada, les varietats utilitzades i la zona de producció. Se'n garanteix l'origen i unes qualitats mínimes, sense el control rigorós dels Vins de Qualitat Produïts en una Regió Determinada (VQPRD). A diferència de les Denominacions d'Origen, la delimitació geogràfica sol ser per unitats administratives sense arribar a la parcel·lació. En la reglamentació europea s'inclouen com a «vins de taula amb indicació geogràfica» les denominacions vi de la terra, vi del país i indicació geogràfica típica, entre d'altres.