Language: Catalan - ISO 639-1: ca; ISO 639-2: cat; ISO 639-3: cat; NISO Z39.53: cat
Classification: Languages/Natural/Indo-European/Italic/Romance/Catalan - Regulated by: Institut d'Estudis Catalans
Resources: Ethnologue, Wikipedia, Catalan Hyperencyclopaedia
Domain: Catalan Linguistic and Cultural Domain [.cat]
States [Common codes]: Andorra [.ad], Spain [.es], France [.fr], Italy [.it]
Open Directory About

Directori obert en llengua catalana
World/Català

Aquesta categoria engloba tots els llocs web que tinguin continguts en qualsevol variant dialectal de la llengua catalana.

Les pàgines web multilingües són acceptades si tenen informació rellevant en català. En canvi, les pàgines que facin referència a qualsevol temàtica relacionada amb els Països Catalans però que no estiguin redactades en català han d'anar a la categoria de la seva respectiva llengua. Per exemple, un lloc web en occità que faci referència a temes catalans ha d'anar a la seva corresponent categoria dins de World/Occitan.

La cultura és un conjunt de tradicions (literàries, historicosocials i científiques) i de formes de vida (materials i espirituals) d'un poble, d'una societat o de tota la humanitat.

Arts i cultura
World/Català

Aquesta categoria engloba els llocs web relacionats amb les arts i la cultura que tinguin com a mínim una versió en llengua catalana.

La ciència és un conjunt de coneixements, i l'activitat destinada a assolir-los, que es caracteritzen formalment per la intersubjectivitat i pràcticament per la capacitat de fer previsions exactes sobre una part de la realitat.

Ciència i tecnologia
World/Català

Aquesta categoria engloba els llocs web en llengua catalana relacionats amb l''agricultura, l''astronomia, la física, la química, la biologia, les ciències socials, les ciències de la terra, el medi ambient, les matemàtiques, l''enginyeria i la tecnologia. La barra alfabètica ajuda a trobar un tema específic sobre ciència, especialment si el nom comú difereix de l''utilitzat pels científics.

enllaços a botigues de venda directa
Aquelles botigues que ofereixin productes relacionats amb l''esport.
Una empresa és una unitat economicojurídica que duu a terme la síntesi dels elements de la producció, per a l'obtenció de béns o de serveis destinats al canvi.

Economia i empresa
World/Català

Aquesta categoria engloba els llocs web en llengua catalana relacionats amb l''economia i les empreses.

L'ensenyament és un sistema i mètode de transmissió de coneixements.

Ensenyament
World/Català

Aquesta categoria engloba els llocs web en llengua catalana relacionats amb estudis, cursos, universitats i tot el que faci referència a l''ensenyament.

Els esports són esdeveniments competitius que impliquen esforç físic.

Esports
World/Català

Aquesta categoria engloba els llocs web en llengua catalana relacionats a esports com a activitats competitives i no pas com a activitats recreatives. Categories relacionades: Jocs, per a activitats competitives però no físiques (per exemple els escacs), i Lleure, per a aficions que no són necessàriament competitives.

La infomàtica és un conjunt de ciències, tècniques i activitats relacionades amb el tractament automatitzat de dades.

Informàtica
World/Català

Aquesta categoria engloba els llocs web en llengua catalana relacionats amb la informàtica i internet.

Activitats que en general tenen orientació competitiva entre els participants, jugadors simulats, o tasques establertes.
El lleure és el temps lliure de què hom disposa per a fer alguna cosa no relacionada amb la feina o les ocupacions normals.

Lleure
World/Català

Aquesta categoria engloba els llocs web en llengua catalana relacionats amb el col·leccionisme, l''escoltisme, la gastronomia, la jardineria, els jocs, els parcs d''atraccions, la pesca i el turisme, entre d''altres.

Els mitjans de comunicació transmeten informació des d'un emissor cap a un receptor.

Mitjans de comunicació
World/Català

Aquesta categoria engloba els llocs web en llengua catalana relacionats amb agències de notícies, diaris, mitjans digitals, revistes, emissores de ràdio i canals de televisió, entre d''altres.

L'objectiu d'aquesta categoria consisteix en agrupar llocs que: a) es refereixen a l'estudi, accés i ús de la informació; b) recopilen dades concretes, introduccions generals sobre un tema i aclariments terminològics; c) es corresponen amb les obres de referència tradicionals i amb les institucions que són fonts d'informació; d) cobreixen diverses àrees temàtiques que per la seva generalitat no es podrien incloure en una altra categoria de l'Open Directory.
Conté llocs web en català que fan referència als diferents països i regions del món.
Els llocs sobre política i govern es llistaran en World: Català: Política i govern
La medicina és una ciència i una art que comprèn l'estudi de l'home sa i de l'home malalt i el coneixement dels mitjans de prevenir i de guarir les malalties i també la tècnica d'aplicar-los. Per altra banda, la salut és l'art i la ciència d'organitzar i dirigir els esforços de la comunitat, amb la finalitat de prevenir, recuperar i rehabilitar l'individu i obtenir-hi un òptim nivell de salut.

Medicina i salut
World/Català

Aquesta categoria engloba els llocs web en llengua catalana relacionats amb la medicina tradicional, la medicina alternativa, la farmàcia, la salut mental, l''infermeria i la veterinària.

Aquesta categoria engloba totes aquelles seus web relacionades amb la societat que es trobin en llengua catalana.
Aquesta categoria segueix la normativa de World: Català. S''ha de tenir en compte que els webs aquí inclosos han de ser sobre societat i en català. En el cas de que la pàgina sigui bilingüe, s''haurà de donar d''alta la secció en català o bé la pàgina principal si, aquesta, es troba en català. En el cas de que els continguts es trobin majoritàriament en una altra llengua, s''hauran de donar d''alta les pàgines en català que es considerin més apropiades.