Här listas webbplatser som handlar om ämnen som till exempel matematik, fysik eller samhällskunskap - alltså sajter som man kan ha nytta av i skolarbetet. Även elevarbeten i olika ämnen listas här.
Webbplatser för skolor och förskolor listas inte i Kids and Teens om de inte riktar sig direkt till barn eller ungdomar. Om en webbplats för vuxna har innehåll för barn och det går att länka direkt till det innehållet så kan det listas här.

Kommersiella webbplatser, som gör reklam för eller säljer varor eller tjänster, listas inte någonstans i Kids & Teens! De ska skickas till den svenska delen av huvudkatalogen.
Här finns länkar till sajter som handlar om olika länder.
Skicka bara in länkar som riktar sig till barn och ungdomar. Webbplatserna måste vara på svenska.
Här finns webbplatser om Sveriges och världens historia.
Observera att alla webbplatser i Kids and Teens-delen av Open Directory riktar sig till barn eller ungdomar. Webbplatser som säljer produkter eller riktar sig till vuxna kommer inte att listas någonstans i Kids and Teens.
Här finns webbsajter om matte för grundskolan och gymnasiet.
Observera att alla webbplatser som listas i http://dmoz.org/Kids_and_Teens/ ska rikta sig till barn eller tonåringar. Webbplatser som riktar sig till lärare eller andra vuxna skickas till relevant kategori i http://dmoz.org/World/Svenska . Observera att webbplatser med syfte att sälja varor eller tjänster inte heller listas i Kids_and_Teens, även om de riktar sig till barn.