Whisky är en spritdryck som destilleras på spannmål. Whisky tillverkad på Irland eller i USA stavas whiskey; i Kanada används båda stavningarna. I denna kategori listas webbplatser på svenska som innehåller information om whisky, som till exempal distillerier, whiskyföreningar eller allmän olika whiskysorter.
Aflodal & co
Henrik Aflodal är whiskyskribent på heltid. Innehåller kalendarium för provningar, whiskykrönika, recensioner samt whiskyskola.
Mackmyra
Sveriges enda whiskydestilleri, som ligger i Gästrikland. Om företagets historia, produkter och information om visningar och whiskyprovningar.
Maltwhisky
Kortfattad beskrivning av hur maltwhisky tillverkas.
Single Malt Academy of Dalecarlia
Whiskyförening med säte i Borlänge. Innehåller nyhetsbre, information om provningar, resor och andra aktiviteter, samt protokoll från whiskyprovningar.
The Single Malt Academy Of Lister
Whiskyklubb i Hellevik, Sölvesborgs kommun. Innehåller information om och bilder från föreningens möten, whiskynyheter och interna sidor för medlemmar.
Telge Whisky Sällskap
En samling whiskyentusiaster i Södertälje med omnejd. Information om föreningens verksamhet, hur man blir medlem, och protokoll från provningar.
Whiskyforum.se
Diskussionsforum om allt som rör whisky, samt i viss mån även om andra spritdrycker, öl och vin.

Denna kategori på andra språk: 4

Senast uppdaterad:
januari 2, 2014 at 7:05:13 UTC
Nöjen och fritid
Referenser
Regionalt
Vetenskap
Webbutiker
Samhälle
Sport
All Languages
Kultur
Näringsliv
Datorer
Spel
Hälso- och sjukvård
Hus och hem
Nyheter