Zie ook: 1

Het 'Illegale Parool'-archief 1940-1945
Via deze site heeft u toegang tot afbeeldingen van de uitgaven van Nieuwsbrief van Pieter 't Hoen en Het Parool die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gepubliceerd.
Anne Frank Museum
Het Anne Frank Huis - online, met daarnaast informatie over het dagboek, citaten daaruit en een overzicht van de activiteiten van deze stichting.
Auschwitz in Gedachtenis vzw
Brussels studie- en documentatiecentrum. Organiseert lezingen en verzorgt tijdschriften en pedagogische publicaties. Met een online catalogus.
Cogis
Nederlands kenniscentrum met betrekking tot vervolging, oorlog en geweld voor getroffenen uit de Tweede Wereldoorlog.
Documentatiegroep '40-'45
Vereniging ter bevordering van de interesse in de Tweede Wereldoorlog. Nieuws, artikelen, achtergronden en ledeninformatie.
Eerebegraafplaats Bloemendaal
Gelegen in de Kennemer duinen van Bloemendaal hebben 372 verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder Hannie Schaft, hun laatste rustplaats gevonden.
Gespreksgroep Naoorlogse Generatie
Deze groep is bedoeld voor mensen die in kontakt willen komen met lotgenoten met als doel steun bij elkaar te vinden bij de verwerking van problemen die samenhangen met het oorlogsverleden van hun ouders.
Go2War2
De tweede wereldoorlog in beeld gebracht, niet alleen de wapens slagen en personen, maar ook speelfilms, boeken en spellen.
Kamp Amersfoort
Polizeiliches Durchgangslager Amersfoort. Over het kamp, de bewoners en de de bewakers. Informatie over het Nationaal Monument.
Kamparchieven.nl
Overzicht van archieven en collecties over de Duitse kampen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland hebben bestaan.
keep them rolling
Het in stand houden van militaire voer-, vaar- en/of vliegtuigen, welke in de tweede wereldoorlog gebruikt en/of gefabriceerd zijn.
KZ-Flossenbürg
De Nationale Vriendenkring van Politieke Gevangenen en Rechthebbende van het Concentratiekamp Flossenbürg en Commando's, met archiefbeelden van het kamp en de herdenkingen.
Mei 1940
Bevat oa. tijdsoverzichten van de 2e wereldoorlog veel nuttige links, ingedeeld in categorieën.
Nationaal Monument Kamp Vught
Ervaar de geschiedenis en actuele betekenis van het voormalige SS-concentratiekamp Vught.
Nederlanders in de Waffen-SS
Geschiedenis van de nederlandse vrijwilligers in de Waffen-SS.
Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie
Centrum voor de kennis en de bestudering van Nederland (inclusief Nederlands-Indië) en de Tweede Wereldoorlog.
Een nieuw militair hoofdstuk voor Duitsland
De val van Duitsland na WWI en de herrijzing wordt uit de doeken gedaan. Een fotoboek en tijdlijn bieden ondersteuning. Als toemaatje wordt het voltallige Duitse leger in al zijn aspecten besproken
Oorlogsgravenstichting
De doelstelling van de OGS is de aanleg, inrichting, instandhouding en verzorging van het Nederlandse oorlogsgraf, waar ter wereld dit zich ook moge bevinden. Informatie over erevelden, gedenkboeken en het register met Nederlandse Oorlogsslachtoffers.
Oorlogsnalatenschappen
Een initiatief van stichting Hart voor Kamp Amersfoort in samenwerking met stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort. Het doel is om via dit medium de families te zoeken van oorlogsslachtoffers.
De Pensioen- en Uitkeringsraad
De PUR is verantwoordelijk voor de uitvoering van Nederlandse wetten en regelingen die financiële ondersteuning bieden aan slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en hun nabestaanden.
Stichting Oktober 44
Over de gebeurtenissen in Putten gedurende de oorlogsjaren 1940-1945, en 1 en 2 oktober 1944 in het bijzonder.
Strijd om de Grebbelinie [1940]
Informatie over deze slag.
Tegenaanval Grebbeberg 1940
deze site geeft een overzicht van de geschiedenis van de tegenaaval op de Grebbeberg op 13 mei 1940. Je vindt er het verloop, vele verhalen, de gesneuvelden en enkele foto's
Tweede-Wereldoorlog.nl
Informatie over de tweede wereldoorlog en nieuws dat daarmee samenhangt.
Zeeland, Atlantikwall, Wereldoorlog II (1939-1945)
Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Publicaties en berichten over de oorlog en de Atlantikwall.
Zwolle 1940-1945
Homepage van de Stichting Colletie Zwolle 1940-1945 die zich bezig houd met het verzamelen van documentatie en materiaal en het bestuderen van, jawel, Zwolle in de periode 1940-1945.

Andere talen 12

[Napoleon Mozilla]
Laatste wijziging:
22 december, 2016 op 8:35:08 UTC
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen