Credo verséneklő együttes
Az Ungvári Közművelődési Szakközépiskola Magyar Tagozatának diákjaiból alakult újjá 1995-ben, Ivaskovics József zenetanár, zeneszerző vezetésével, - az iskolában a négy év tanulmányi idő alatt zenetanárok, könyvtárosok, népművelők, karvezetők, néptáncosok, esztrád zenészek (könnyűzene), népzenészek képzése folyik. Az Együttes műsorán többnyire kárpátaljai és erdélyi magyar költők megzenésített verse szerepel.
Kárpátaljai Magyar Kultúrális Szövetség
A KMKSZ honlapja a HHRF szerverén
Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola
Beregszász, Illyés Gyula sétány 1.
A kárpátaljai magyarság
A Kárpát-medence ÉK-i részén, Csehszlovákia, Magyarország, Románia szomszédságában elterülő terület neve: Kárpátalja egyike a legfiatalabb magyar tájneveknek. Ez a 12 800 km2-es kiterjedésű régiót illető, közigazgatási ihletésű tájnév a trianoni békediktátum után került be fokozatosan a magyar köztudatba, és jelentős mértékben az 1939-1945 közötti hivatalos használata miatt - mára már teljesen elfogadottá vált.
A kárpátaljai magyarság jogi helyzete és autonóm törekvései
A kárpátaljai magyarság Ukrajna többi nemzetiségi kisebbségéhez hasonlóan � mint népcsoport � jogi szubjektumként nem tételeződik. Az ilyen kollektív jogi megközelítés ugyanis merőben idegen az ukrajnai jogi gondolkodástól, illetve gyakorlattól, de legfőképpen ellentétes az országban érvényesülő politikai kurzussal.
LIMES
Társadalomkutató Intézet.
[Transylvanian Mozilla]
Utolsó frissítés:
június 7, 2015 at 6:05:05 UTC
Társadalom
Sport
All Languages
Művészet és kultúra
Üzlet
Számítástechnika
Játékok
Egészség
Otthon
Hírek
Szabadidő
Tájékoztatás
Regionális
Tudomány
Vásárlás