Csángó falvak Bákó megyében
Az ELTE térképgyűjteményéből.
Csángó.hu
A Csángó Honlap a Moldvai Csángó Magyar Bizottsággal együttműködve igyekszik képviselni a moldvai csángó magyarok érdekét, valamint hasznos, naprakész információkat eljuttatni a hazai és a külföldi közönséghez.
Gyepük Népe Alapítvány
Csángó néptánctábor és egyéb, csángó kérdéskörrel foglalkozó programok
Moldvai Magyarság
a moldvai csángómagyarság lapja.
Tánczos Vilmos: A moldvai csángók lélekszámáról
A tanulmány eredetileg A magyar nemzeti kisebbségek Kelet-Közép-Európában című kötethez készült.[1] (Megjelent "Hányan vannak a moldvai csángók?" címmel: Magyar Kisebbség. Új f. III, 1997. 1-2. sz. 370-390. p. ) Jelentősen bővített és módosított változat.Románia Moldvának nevezett keleti tartományában - azaz Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui és Vrancea megyékben - az 1992 es román népszámlálás szerint közel negyedmillió (egészen pontosan: 243133) katolikus él. A magyar és nemzetközi szakirodalom egyöntetűen egyetért abban, hogy a Moldvában élő katolikus lakosság - a csekély számúnak mondható román, német, lengyel, olasz és cigány eredetű beolvadt népelemektől eltekintve - magyar származású.
Yahoo! Groups : klezsei_gyerekek
Egy levelezőlista a moldvai csángó gyerekek részére.Ide feliratkozhatnak azok a fiatalok, akik szeretnének levelezni ezekkel a gyerekekkel.

Ez a kategória más nyelveken: 1

[Transylvanian Mozilla]
Utolsó frissítés:
szeptember 3, 2013 at 9:17:28 UTC
Társadalom
Sport
All Languages
Művészet és kultúra
Üzlet
Számítástechnika
Játékok
Egészség
Otthon
Hírek
Szabadidő
Tájékoztatás
Regionális
Tudomány
Vásárlás