Les regions són extensions de territori caracteritzats per certes circumstàncies (cultura, llengua, clima, producció, topografia, administració, economia, etc).

categories 3

Aràbia
Península del sud-oest d'Àsia, a la confluència amb Àfrica. És una regió majoritàriament de clima desèrtic. Sovint és coneguda també com la península Aràbiga.
Indoxina
Treball dels alumnes de 4t. d'ESO de l'IES Torras i Bages de l'Hospitalet de Llobregat sobre aquesta zona asiàtica.
Turquestan
Regió de l'Àsia central, habitada majoritàriament per pobles turcs. Govern de la Rússia tsarista, que estava format pel que avui dia són les repúbliques de l'Uzbekistan, el Kirguizistan, el Tadjikistan i el Turkmenistan.
Viquipèdia: Eufrates
Riu que discorre per Turquia, Síria i Iraq. Naixement, afluents i dades.
Viquipèdia: Golf Pèrsic
Part del mar d’Aràbia i està situat entre la península Aràbiga i l'Iran. L'estret d’Ormuz n'és la part més estreta i el separa del golf d'Oman.
Viquipèdia: Indus
Naixement, desembocadura i territoris de la conca.
Viquipèdia: Shatt al-Arab
Riu format a la ciutat d'Al-Qurna per la unió de l'Eufrates i el Tigris, que corren junts els últims 170 km fins arribar al golf Pèrsic. Aigües avall de la ciutat iraquiana de Bàssora forma la disputada frontera entre l'Iraq i l'Iran.
Viquipèdia: Tigris
És, juntament amb l'Eufrates, un dels dos grans rius que defineixen la Mesopotàmia; és el més oriental de tots dos i travessa l'Iraq des de les muntanyes de l'Anatòlia.

Aquesta categoria en altres idiomes: 6

[World_Map_Mozilla]
Darrera actualització:
Desembre 11, 2014 at 7:45:13 UTC
Regional
Ciència i tecnologia
Compres
Societat
Esports
All Languages
Arts
Economia i empresa
Informàtica
Jocs
Salut
Mitjans de comunicació
Lleure
Referència