categories 6

Mira també: 2

Institut d'Estudis Catalans
Acadèmia de la llengua catalana que té cura de l'estudi d'aquesta, n'estableix la normativa i vetlla perquè el procés de normalització lingüística sigui coherent arreu del seu àmbit. Documents normatius, alfabet fonètic, declaracions institucionals, Fòrum d'Estandardització (FOREST), consultes...
Acadèmia Valenciana de la Llengua
Ens normatiu oficial del valencià (nom que rep la llengua catalana al País Valencià), creat el 1998 i dependent de la Presidència de la Generalitat valenciana.
El català, llengua d'Europa
Dins el marc de l'"Any Europeu de les Llengües". Del Govern de les Illes Balears. Història del català, parlants, difusió i situació a la UE i a Espanya. Apartat especial sobre l'aranès.
Empreses i organitzacions que no utilitzen el català a les seves webs
Joan Soler i Martí, membre de WICCAC i webmaster de Kontrolweb, publica a «Contrastant» aquest article sobre les empreses i organitzacions instal·lades a Catalunya que no utilitzen el català.
Ets la primera generació...
Actualitat i història política del català. Conclusions del grup de treball sobre política lingüística i relacions internacionals de la Universitat de Barcelona. Sessions de treball de 27 de maig i 9 de novembre de 1998.
Euromosaic
Producció i reproducció dels grups lingüístics minoritaris de la UE. Versions reduïdes de més de 50 informes (originats en una convocatòria de la Comissió Europea) sobre les diferents comunitats lingüístiques.
Fundació Ramon Llull
Entitat d'abast internacional que té per objectiu intensificar l'estudi, la promoció i la defensa de la llengua catalana i fomentar la projecció exterior de la llengua i dels diferents àmbits culturals que s'hi expressen.
Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana - IPECC
Entitat cultural i autònoma, sense finalitat de lucre, fundada el 1979, arran del Congrés de Cultura Catalana de l'any 1977. Pretén fer conèixer els Països Catalans pertot i difondre l'idioma, la cultura, la història, les tradicions i el fet nacional català en totes les seves manifestacions.
Institut Ramon Llull
Consorci constituït la primavera del 2002 per la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears per tal de promoure la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes.
L'Observatori de la Llengua Catalana
Iniciativa de tot un seguit d'entitats cíviques i culturals que han volgut crear un organisme independent, que tingui un ampli consens en la societat catalana i amb la major solvència i rigor acadèmic possible, per tal de fer un seguiment i una avaluació de la llengua catalana. Entitats, comissió d'experts, documents i enllaços.
Normes positives dictades per l'estat espanyol que obliguen la utilització de la llengua castellana
Llistat de legislació feta per Francesc Ferrer i Gironès, per a «Contrastant».
Qui té capacitat normativa sobre la llengua catalana?
Article del «Diari de l'Escola» sobre els ens normatius de la llengua catalana i la polèmica al voltant del nom de la llengua.
Servei de Política Lingüística del Govern d'Andorra
Serveis lingüístics del Govern d'Andorra. Resolen consultes sobre l'ús del català al Principat i faciliten eines adreçades principalment als sectors de les assegurances, la banca, les immobiliàries, el comerç i el turisme.
Tríptic el català, llengua d'Europa
Tríptic informatiu sobre el català en el marc commemoratiu de l'Any Europeu de les Llengües. Iniciativa del Govern de les Illes Balears i de la Generalitat de Catalunya. [PDF]
Valoració sobre la constitució de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua
Valoració que fa el sindicat STEPV sobre la constitució de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
[Whip Mozilla]
Darrera actualització:
Gener 5, 2017 at 19:15:09 UTC
Referència
Regional
Ciència i tecnologia
Compres
Societat
Esports
All Languages
Arts
Economia i empresa
Informàtica
Jocs
Salut
Mitjans de comunicació
Lleure